«Μείναμε άφωνοι με όσα συνέβησαν στον Βόλο»

Είναι μια φωτεινή πόλη, με φωτεινούς ανθρώπους λέει ο υπεύθυνος του Ecomobility

Ένα μεγάλο ξάφνιασμα ήταν για τους συντελεστές των Εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, όσα προηγήθηκαν στον Βόλο στο διήμερο πριν την δράση «ΑΦΩΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» που υλοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 9 Απριλίου το μεσημέρι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ecomobility και Freemobility.

Όπως τονίζεται, «ο Θάνος Ζαφειρόπουλος, Συντονιστής της Εκστρατειών έστειλε μήνυμα στην ομάδα των μαθητών και τους Φορείς που συνεργάσθηκαν την Κυριακή, όπου ανέφερε : «Συγχαρητήρια για την υλοποίηση της εκδήλωσης και τη συμμετοχή σας σε μια πανελλαδική δράση αφιερωμένη στα προβλήματα εμποδισμού στις πόλεις μας.

Το θέμα που επιλέξατε να τονίσετε, σχετικά με τις παιδικές χαρές χωρίς διακρίσεις, είναι ανθρώπινο, δημοκρατικό και πρέπει να περάσει και στις υπόλοιπες πόλεις. Ταυτόχρονα η θετική ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής πιστώνεται ως μια σημαντική επιτυχία του EEEEK Bόλου και ένα αισιόδοξο μήνυμα τοπικής συνεργασίας» και συνεχίζει «Όμως έμεινα άφωνος με αυτά που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες άνευ λόγου. Τις παρεξηγήσεις, τα περίεργα σχόλια και ενέργειες που προκαλούν προβληματισμό στον απλό πολίτη. Έμεινα άφωνος, αφού μια δράση που έχει προσανατολισμό την ενεργοποίηση πολιτών και τοπικών φορέων στο κάλεσμα μαθητών για πιο ποιοτικές πόλεις, κινδύνεψε να μετατραπεί σε πεδίο αντιπαραθέσεων, κάτι που δεν είναι στο πνεύμα του ECOCITY και των συστρατευμένων Φορέων των εκστρατειών.

Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια στο ΕΕΕΕΚ Βόλου, στους υπέροχους και ακούραστους εκπαιδευτικούς του και στην Διευθύντρια Φωτεινή Γρηγορίου, καθώς και στον Υπεύθυνο για τον συντονισμό της εκστρατείας στον Βόλο, Πέτρο Μπέλλο, για την επιτυχία της δράσης.

Για μένα προσωπικά ο Βόλος είναι μια φωτεινή πόλη, με φωτεινούς ανθρώπους. Ο ρόλος μας στην εκστρατεία ECOMOBILITY κυριαρχείται από την εθελοντική συνεισφορά με ένα και μόνο στόχο : Να γίνουν οι πόλεις μας λειτουργικές και να μην καταπατώνται τα δικαιώματα των πολιτών. Πόλεις για ανθρώπους ελεύθερους και ίσους, θα δημιουργήσουμε όταν λειτουργούμε με σύμπνοια και συνεργασία, για την επιτυχία.

Η εκστρατεία ECOMOBILITY είναι ένα ποτάμι που η μαθητική έμπνευση και φρεσκάδα ποτίζει τις δύο όχθες – πολιτών και διαχειριστών μας. Είναι καιρός να ανθίσουν όλες οι πλευρές από την αξία και τις αρχές που μας διδάσκουν οι νέοι άνθρωποι.

Ο Βόλος είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας μας. Μένει να δείξουμε αν είμαστε και οι πιο όμορφοι άνθρωποι, όπως το οραματίζονται οι νέοι και οι νέες μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.