Μήνυση του Δήμου Βόλου κατ΄ αγνώστων για πλαστογραφία

Σε Δικαστήριο στη Βουλγαρία βεβαίωση γνησίου υπογραφής του ΚΕΠ Ν. Ιωνίας

Κατάθεση μήνυσης κατ΄ αγνώστων και προσκόμιση των στοιχείων υπόθεσης πλαστογραφίας στην Εισαγγελία Βόλου, σε βάρος γυναίκας που φέρεται ότι έγινε από το ΚΕΠ Ν. Ιωνίας, θα αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή που συνεδριάζει αύριο και θα κάνει δεκτή την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας.
Η υπόθεση αφορά αγνώστους, που δικάστηκαν στη Βουλγαρία και παρουσίασαν έγγραφο γνησίου υπογραφής που ανήκει σε γυναίκα με την οποία είχαν ιδιωτικές διαφορές, φέρεται να εκδόθηκε από το ΚΕΠ Ν. Ιωνίας, ωστόσο έχει πλαστογραφημένη τη σφραγίδα της υπηρεσίας και την υπογραφή υπαλλήλου.

Όπως αναφέρει η Νομική Υπηρεσία, στις 16 Νοεμβρίου μια πολίτης με αίτησή της προς το Δήμο, ζήτησε να της γνωστοποιηθεί εγγράφως από το Κ.Ε.Π εάν η υπηρεσία έχει θέσει επί της, προσκομιζόμενης συνημμένα σε φωτοαντίγραφο, υπεύθυνης δήλωσης τα στοιχεία που την αφορούν (σφραγίδα βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής, στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υπαλλήλου της υπηρεσίας), καθώς όπως η ίδια ανέφερε «… ουδέποτε προσκόμισα τέτοια έγγραφα στην υπηρεσία σας και ουδέποτε ακολουθήθηκε η διαδικασία θεώρησης του γνησίου της υπογραφής μου επί εγγράφου, το οποίο προτίθεμαι να προσβάλλω ως πλαστό…».

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ουδέποτε προσκόμισε σε ΚΕΠ του Δήμου τα απαραίτητα έγγραφα και ουδέποτε ακολουθήθηκε η διαδικασία θεώρησης του γνησίου της υπογραφής της για υπεύθυνη δήλωση που προσκομίστηκε ενώπιον δικαστηρίου της Βουλγαρίας ως αποδεικτικό στοιχείο σε ιδιωτική διαφορά της ίδιας με τρίτους. Η παθούσα προτίθεται, όπως ενημέρωσε τον Δήμο Βόλου, να προσβάλλει ως πλαστό το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο φέρεται να είχε θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής, από υπάλληλο του ΚΕΠ Νέας Ιωνίας.

Σε μια ημέρα ολοκληρώθηκε έρευνα στα ΚΕΠ και διαπιστώθηκε πλαστογραφία της θεώρησης του γνησίου υπογραφής της αιτούσας και των σφραγίδων της υπηρεσίας.
Η υπάλληλος που το όνομά της συμπεριλαμβάνεται στο πλαστό έγγραφο ρητά και κατηγορηματικά ανέφερε ότι ουδέποτε προέβη στην θεώρηση του γνησίου της υπογραφής της συγκεκριμένης πολίτη ενώ πλαστές είναι και οι σφραγίδες που φέρει το έγγραφο.

Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου προτείνει στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με προσαγωγή όλων των σχετικών εγγράφων στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, για να διερευνηθεί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.