Μοίρασαν στον Βόλο παραμύθια και DVDs για τη σεξουαλική παρενόχληση και τη βία

Κοινή δράση της ΔΕΕΠ Μαγνησίας και της Γραμματείας Δικαιωμάτων του Παιδιού της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 13 Απριλίου στην οδό Ερμού στο Βόλο. Συμμετείχαν ο Πρόεδρος Νίκος Αθανασάκης, η Υπεύθυνη της Γραμματείας Μαρία Καραγιάννη και Μέλη της ΔΕΕΠ Μαγνησίας. Διανεμήθηκαν παραμύθια και DVDs δωρεάν στους περαστικούς στα πλαίσια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα:
“Η δύναμη της Βερονίκης”
Η Βερονίκη μόλις ήρθε στην παρέα μας. Είναι ένα κορίτσι που έχει όνειρα, είναι μαθήτρια και αθλήτρια σφαιροβολίας με κινητική αναπηρία και θέλει να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς αγώνες. «Η Βερονίκη δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από έναν άγνωστο και μέσα από το παραμύθι “Η Δύναμη της Βερονίκης” μαθαίνει σε όλα τα παιδιά πώς πρέπει να αντιδράσουν όταν τους συμβεί κάτι αντίστοιχο, ποιους πρέπει να εμπιστευθούν και πού να το καταγγείλουν.»
“Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι”
Σε αυτό το παραμύθι τα παιδιά μαθαίνουν βασικούς κανόνες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της εικόνας τους στο ψηφιακό περιβάλλον.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους από τη σεξουαλική θυματοποίηση και βία, μαθαίνοντας και αναπαράγοντας στη συμπεριφορά τους απλούς κανόνες αυτοπροστασίας και τη διαμόρφωση κουλτούρας σεβασμού ώστε τα σημερινά παιδιά να εξελιχθούν στους αυριανούς ενεργούς υπεύθυνους πολίτες.
Εθνική Συντονίστρια για την Καμπάνια “Ένα στα Πέντε” στην Ελλάδα του Προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών έχει οριστεί η Έλενα Ράπτη Υφυπουργός Τουρισμού, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.
Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια θα βρείτε στο:
https://enastapente.gr/el

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.