«Μόνες σε ωκεανό προβλημάτων οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Για τέταρτη θητεία μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ ο Τρύφων Πλαστάρας

Για τέταρτη θητεία εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ ο Τρύφων Πλαστάρας, στις εκλογές που έγιναν το Σαββατοκύριακο, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι η γενική συνέλευση της Συνομοσπονδίας, που δεν περιελάμβαναν μόνο τα προβλήματα των επαγγελματιών ανά τη χώρα, αλλά ακούστηκαν και οι τοποθετήσεις των πολιτικών κομμάτων. Όπως είπε αυτή τη στιγμή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παλεύουν μόνες τους σε έναν ωκεανό προβλημάτων που δεν δημιουργήθηκαν μόνο από την παρούσα κυβέρνηση και η ΓΣΒΕΕ ζητά δέσμη μέτρων, ώστε οι επιχειρήσεις να πάρουν ξανά μπροστά.

Το μέλος του Δ.Σ. είπε ότι στη συνέλευση διαπιστώθηκε ότι ισχύει πάντα με τη ΓΣΕΒΕΕ ότι συμφωνεί με τις αντιπολιτεύσεις και διαφωνεί όταν η αντιπολίτευση γίνεται κυβέρνηση.
Όπως έδειξαν και οι έρευνες του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Συνομοσπονδίας, ότι δηλαδή το 52% των επιχειρήσεων δηλώνει μείωση των διαθεσίμων του, από το οποίο 27% δεν έχει καθόλου διαθέσιμα και 9% τα διαθέσιμά του διαρκούν για έναν μήνα, τόνισε ο κ. Πλαστάρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο η συνέχιση αυτής της μη κανονικής κατάστασης, που διαμορφώθηκε με ευθύνη των κυβερνήσεων, έχει αποτέλεσμα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσπαθούν να υπερβάλλουν εαυτόν, καθώς προέρχονται από μνημόνια 10ετίας, πανδημία και κλειστές τραπεζικές στρόφιγγες.

Ο κ. Πλαστάρας τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παλεύουν μόνες τους σε έναν ωκεανό προβλημάτων που δεν δημιουργήθηκαν μόνο από την παρούσα κυβέρνηση και η ΓΣΕΒΕΕ στη ΔΕΘ παρουσίασε στα πολιτικά κόμματα δέσμη μέτρων, ώστε οι επιχειρήσεις να πάρουν ξανά μπροστά.
Τα μέτρα αφορούν την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, με ένα εργαλείο χρηματοδότησης για τις μικρές επιχειρήσεις, που δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και ενεργειακός Τειρεσίας. Επίσης ζητά μέτρα για το πολύ μεγάλο ιδιωτικό χρέος στο Δημόσιο με ρυθμίσεις και αναστολή κάθε είδους αναγκαστικών και εισπρακτικών μέτρων, να γίνει μείωση 50% των δημοτικών τελών, να μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας.
«Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, ήδη έχουν ξεκινήσει κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και στον χειμώνα θα ακολουθήσουν κατασχέσεις και επαγγελματικών χώρων», προέβλεψε το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ.
Επίσης είπε ότι στο κομμάτι τις φορολογίας θα πρέπει να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ, ζήτησε να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, να δημιουργηθεί άμεσα ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για επαγγελματίες.

Υπέρογκοι λογαριασμοί
Ο κ. Πλαστάρας είπε ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου, όπου παραβρέθηκαν τέσσερις επιχειρηματίες που έχουν επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ. και ενημέρωσε ότι σε εταιρία μέσα στον Αύγουστο, που για πάνω από 20 ημέρες ήταν κλειστή, ήρθε λογαριασμός έναντι σχεδόν 4.000 €, που ισοδυναμεί με μια επιχειρήσει που δουλεύει πλήρως.
Το μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει άρση της δυνατότητας των ιδιωτικών υπηρεσιών παροχής ενέργειας να προβαίνουν σε διακοπή ηλεκτροδότησης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, όπως και να μην στέλνονται στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) οφειλές επιχειρήσεων που δεν μπορούν να τις πληρώσουν αποδεδειγμένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.