Μπέος ο συντονιστής για την αναγέννηση του Βόλου- «Δεν είναι ώρα για κλάματα »

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Στο Δημαρχείο ευρεία σύσκεψη

Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 2 σήμερα το μεσημέρι. Παρόντες ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλιας και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Μπρατάκος, ο Δήμαρχος Βόλου, ο Περιφερειάρχης, η Αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωποι όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Εκεί συζητήθηκε ο οδικός άξονας που θα ακολουθηθεί για την αναγέννηση της πόλης μετά το πέρασμα του Elias.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Μπέος ανέφερε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό και εκείνος του πρότεινε να αναλάβει Συντονιστής της όλης προσπάθειας.

“Σήμερα το πρωί μίλησα με τον Πρωθυπουργό. Μετά από παρότρυνσή του τέθηκα επικεφαλής να συντονίσω γιατί γνωρίζω την πόλη και είμαι από κοντά. Δεν είναι ώρα για κλάματα και απευθύνομαι σε όλο τον κόσμο που έχει δίκιο. Είναι ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια και να φέρουμε την πόλη εκεί που αξίζει, εκεί που ήταν πριν από 20 ημέρες. Εμείς είμαστε για τα δύσκολα.

Προτεραιότητα που είπα τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς είναι να δοθεί άμεσα αν όχι όλο, αλλά ένα μεγάλο μέρος της αποζημίωσης στους πολίτες γιατί αυτό είναι το Α και το Ω. Δεσμεύτηκαν ότι θα γίνει άμεση. Και δεύτερο η άμεση εκταμίευση για να προχωρήσουμε κι εμείς.

Σπίτι μου θα είναι το Δημαρχείο, κρεβάτι θα έχω εδώ, μπάνιο θα κάνω κάθε δεύτερη μέρα για να προλαβαίνουμε, να βγαίνουμε στη μάχη. Λέμε I love Volos. Πρέπει να επανέλθει. Δουλειά όλοι και ζητάω από τον κόσμο συμμετοχή. Να συμβάλλετε, δεν είναι ώρα για κλάματα”, είπε ο κ. Μπέος.

Σε ότι αφορά στην υδροδότηση της πόλης, καθώς από χθες δεν υπάρχει νερό ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε “Πρώτα να έρθει το ρεύμα. Είναι δύσκολες στιγμές. Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια. Οταν βλέπετε ότι είναι πέντε Υπουργοί στον Βόλο καταλαβαίνετε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και πόσο η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει.

Για το νερό πρέπει πρώτα να έρθει το ρεύμα να δούμε πόσες γεωτρήσεις έχουν καταστραφεί και πόσες μπορούν να τεθούν άμεσα σε λειτουργία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μέχρι αργά το βράδυ θα έχει ένα 60-70% νερό η πόλη, εάν έχουμε πάρει ρεύμα κι από εκεί και πέρα σε δέκα ημέρες θα έχει όλη η πόλη και το τελευταίο χωριό νερό”.

Απαντώντας σε ερώτηση τι έγινε με τους χειμάρρους και έσπασαν πλημμυρίζοντας την πόλη ο δήμαρχος Βόλου δεν θέλησε να πάρει σαφή θέση, είπε ότι δεν είναι ώρα να επιρρίπτονται ευθύνες και είναι ώρα για συνεργασία.

“Θα ξεκινήσουν να γίνονται οι πρόχειρες αποκαταστάσεις, για να μπορεί ο κόσμος να κινείται κι από εκεί και πέρα να γίνουν έργα όχι του κώλου, έργα, πραγματικά που θα αντέχουν σε τέτοιους καιρούς.

Δεν θέλω να ρίξω τις ευθύνες αλλού. Είναι ώρα για δουλειά θα υπάρξει συνεργασία. Δεν θα πω φταίει αυτός ή εκείνος. Αφορά όλους μας, γιατί και μέσα στους χειμάρρους έχουν χτίσει σπίτια, σχολεία, προκαλέσαμε κι εμείς ως άνθρωποι κάποια πράγματα, παραβιάσαμε τη φύση.

Γίνανε παραλείψεις, αλλά δεν σημαίνει ότι εάν γίνονταν αυτά, δεν θα γίνονταν αυτή η βιβλική καταστροφή. Αυτή η βιβλική καταστροφή δεν έχει προηγούμενο και χτύπησε δύο φορές μέσα σε 20 ημέρες. Δεν είναι χρόνος για κλάματα και μουρμούρα.

Ζητώ συμμετοχή, απ΄ όλο τον κόσμο με πρώτο εμένα. Είναι επιλογή μου να παίρνω τη μάνικα και το φτυάρι να δώσω το παράδειγμα. Ακολουθήστε με, πολύ σύντομα ο Βόλος θα είναι όπως ήταν”, σημείωσε.

 

Μπρατάκος: Όλες οι δυνάμεις του κράτους είναι εδώ

“Βρεθήκαμε στο Δημαρχείο Βόλου και είχαμε μία σύσκεψη με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον Δήμαρχο, αλλά και τον Περιφερειάρχη. Όλες οι δυνάμεις του κράτους είναι εδώ, είναι εδώ ο στρατός, πυροσβεστική, αστυνομία.

Μπήκαν οι αναγκαίες δράσεις στο χαρτί και ξεκινάμε τη δουλειά. Υπάρχουν μηχανήματα τα οποία επιχειρούν σε διάφορα σημεία της πόλης, η πυροσβεστική κάνει απάντληση υδάτων από σπίτια και καθαρισμούς, η αστυνομία βοηθάει σε σημεία. Ο συντονισμός θα γίνει από τον Δήμαρχο, το συντονιστικό κέντρο θα είναι στο Δημαρχείο για να γίνει ο Βόλος ξανά η πόλη που ξέραμε και που ήμασταν πάρα πολύ κοντά να την έχουμε από την προηγούμενη πλημμύρα”, επεσήμανε ο Υπουργός στον Πρωθυπουργό.

Συνέχισε λέγοντας ότι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση, όχι ολική καταστροφή, όμως όλες οι δυνάμεις είναι εδώ και να προχωρήσουν πολύ γρήγορα οι αναγκαίες δράσεις, βελτιώσεις και επισκευές.

“Τα προβλήματα είναι γνωστά, υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης, προβλήματα ηλεκτροδότησης, ο ΔΕΔΔΗΕ είναι εδώ και γίνονται εργασίες αποκατάστασης, η ΕΥΔΑΠ βοηθά την ΔΕΥΑΜΒ για να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα, υπάρχουν εταιρείες που συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης και θα προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, συμπλήρωσε και ανέφερε πως θα έρθουν και από το Υπουργείο Υγείας για τα θέματα υγειονομικής προστασίας.

“Θα είμαστε εδώ”, κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.