Μπήκε στο σπίτι Βολιώτισσας και έκλεψε κοσμήματα

Φορούσε ολοπρόσωπη μάσκα και κουκούλα

Ένοχο έκρινε έναν 42χρονο για κλοπή κοσμημάτων από σπίτι μιας γυναίκας στον Βόλο, ενώ, παρά το αίτημα για αναβολή, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του, δεν πήγε στο Δικαστήριο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή, ερήμην. Ο κατηγορούμενος, που είναι σεσημασμένος στις αρχές, συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στον Βόλο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Η γυναίκα κατέθεσε ότι γνώριζε τον δράστη από το περπάτημά του, γιατί περνάει κάθε μέρα από τη γειτονιά. Η 70χρονη βρισκόταν έξω με την εγγονή της και το απόγευμα επέστρεψε στο σπίτι, άνοιξε την πόρτα, μπήκε πρώτα το κοριτσάκι και ακολούθησε η ίδια.

Όμως φαίνεται ότι πίσω της μπήκε και ο δράστης τον οποίο δεν αντιλήφθηκε, φορώντας ολοπρόσωπη μάσκα και κουκούλα.

Ο 42χρονος πήγε στην κρεβατοκάμαρα της γυναίκας και έκλεψε τρεις μπιζουτιέρες, στις οποίες βρισκόταν μαργαριτάρια αξίας 1000 € και μικρής αξίας κοσμήματα.
Στη συνέχεια ο δράστης, χωρίς να τον αντιληφθεί, βγήκε από το σπίτι και η γυναίκα τον είδε στην αυλή του σπιτιού της. Όταν η εγγονή της την ενημέρωσε ότι είχε μπει στο σπίτι, η 70χρονη άρχισε να φωνάζει «κλέφτης», τηλεφώνησε στην Αστυνομία, που εντόπισε τον 42χρονο στη γειτονιά και τον συνέλαβε.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.