“Να δώσει λόγο ο Δήμαρχος για την πυροπροστασία και τον καθαρισμό των φρεατίων”

Η ερώτηση της δημοτικής συμβούλου Ερασμίας Καλαφάτη στην λογοδοσία του ΔΣ

Το θέμα της πυροπροστασίας και του καθαρισμού των φρεατίων φέρνει στο προσκήνιο η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Βόλο κ. Ερασμία Καλαφάτη με την ερώτηση που κατέθεσε στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί αύριο.

Η δημοτική σύμβουλος ρωτά μεταξύ άλλων πόσα χρήματα έχουν διατεθεί από τα δημοτικά ταμεία στην πυροπροστασία, εάν έχει γίνει κατανομή των ποσών, εάν έχει συνεδριάσει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου, εάν έχει γίνει έλεγχος των κρουνών, των αντλιοστασίων κ.α.

Παράλληλα, η κ. Καλαφάτη ρωτά να ενημερωθεί το Σώμα πότε έληξε η εργολαβία για τον καθαρισμό των φρεατίων και πότε αναμένεται η επόμενη.

Όλη η ερώτηση της κ. Καλαφάτη

«Με την από 14/06/2024 και με αριθμ. Πρωτ. 50608/2024 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καλούμαστε να παρευρεθούμε στην 21η Ειδική Συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26/06/2024 και ώρα 12:30 μ.μ.,για την “Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής 3ου διμήνου 2024 (Μαϊου – Ιουνίου 2024)”. Συναφώς

ζητώ,

Να τεθεί ως θέμα το ακόλουθο : Ζητήματα Πυροπροστασίας του ενιαίου Δήμου Βόλου και καθαρισμού φρεατίων της πόλης.

1) Τί ποσά έχουν εισφερθεί στα δημοτικά ταμεία φέτος από οποιαδήποτε πηγή για πυροπροστασία και σε ποιους κωδικούς αναφέρονται: 2) Έχει γίνει κατανομή των ποσών αυτών και για ποιους σκοπούς διατέθηκαν; 3) Έχει συγκληθεί το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Βόλου και αν ναι , διαπιστώθηκαν προβλήματα: Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, σε τί αφορούσαν αυτά και ποιες λύσεις δρομολογήθηκαν: 4) Έχει γίνει έλεγχος των κρουνών σε όλο το Δήμο και ιδίως στις δημοτικές ενότητες , όπως και έλεγχος λειτουργικότητας των αντλιοστασίων: 5)  Οι δραστηριοποιούμενες στην πόλη μας αναγνωρισμένες εθελοντικές ομάδες που συνδράμουν το Δήμο στην αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων ενισχύθηκαν οικονομικά για την υποστήριξη του εθελοντικού έργου τους; Aν ναι ενημερώστε μας για την κατανομή των ποσών σε καθεμία εξ΄αυτών . Σε περίπτωση ενίσχυσής τους με καύσιμα ,ενημερώστε μας για τη διαδικασία

τροφοδοσίας τους καθώς και για το ποσό που έλαβε καθεμιά, εάν έλαβε. 6) Έχει αναληφθεί πρωτοβουλία για σύγκληση ομάδων περιπολίας – περιφρούρησης με μέριμνα των τοπικών συμβουλίων στις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας σε περιόδους υψηλής επικινδυνότητας: 7) Με δεδομένες τις διαμαρτυρίες κατοίκων για καθυστερήσεις στην αποψίλωση από χόρτα και καθαρισμό από σκουπίδια των δημοτικών ακινήτων σε όλη την πόλη , έχει γίνει σχετικός έλεγχος, πόσα δημοτικά ακίνητα έχουν καθαριστεί και πόσα απομένουν προς καθαρισμό: Eπισημαίνουμε διαμαρτυρίες κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος και ιδίως της περιοχής Αλυκών.

Tέλος  να ενημερωθεί το σώμα πότε έληξε η τελευταία εργολαβία καθαρισμού των φρεατίων της πόλης και με δεδομένη την πλήρωση αυτών ιδίως κατά μήκος του παραλιακού μετώπου (Παλαιό Λιμεναρχείο – Ψαράδικα έως και Άναυρο) όπως  και σε άλλες περιοχές της πόλης μας,  πότε αναμένεται η επόμενη».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.