Να μην γίνει ο Βόλος και η Μαγνησία πολεμική βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

φωτο αρχείου

Η Επιτροπή Αγώνα Ν. Μαγνησίας ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τη νέα 5ετή ελληνοαμερικανική «αμυντική» συμφωνία, που καταθέτει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνοντας λόγο για μια κατάπτυστη επιθετική συμφωνία, η οποία μετατρέπει όλη τη χώρα μας σε ένα ορμητήριο πολεμικής εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, αλλά ταυτόχρονα και σε πιθανό στόχο αντιποίνων, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού που κλιμακώνεται ανάμεσα στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο και τη Ρωσία.

Στη νέα συμφωνία, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση το στρατόπεδο Γεωργούλα εντάσσεται επίσημα ως υποδομή που θα χρησιμοποιείται από τις Αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα μας. Παράλληλα στο λιμάνι της πόλης μας βρίσκεται το αμερικανικό πλοίο αμφίβιου πολέμου «USS Arlington» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που συμμετέχει μαζί με την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και τους Αμερικάνους στρατιώτες που έχουν εγκατασταθεί σε Βόλο και Στεφανοβίκειο, στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2022», γεγονός που αποδεικνύει το ολοένα και πιο στενό δέσιμο της χώρας στις επικίνδυνες αντιπαραθέσεις στην περιοχή. Πρόκειται, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα, για άλλη μία πρόβα πολέμου στο πλαίσιο της εμπλοκής της χώρας στην πολεμική περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

 

Η Επιτροπή Αγώνα Ν. Μαγνησίας ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Μαΐου, στην πλατεία Ελευθερίας στις 7 το απόγευμα και ζητά:

Να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα,

Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό,

Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από πολεμικά σχέδια και σενάρια, αλλά και από τις δολοφονικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τον ίδιο τον λαό στην εξουσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.