Να μην καλύπτουν την πυρασφάλεια του κέντρου εμβολίων στην Καρδίτσα ζητούν οι πυροσβέστες

Επισημαίνουν τον κίνδυνο που υπάρχει για τη μετάδοση του Covid 19

Να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι της Μαγνησίας από την επάνδρωση του περιπολικού για την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Καρδίτσας, που αποτελεί κέντρο διανομής των εμβολίων για τον κορωνοϊό, ζητεί με επιστολή της προς τον Διοικητή της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας αρχιπύραρχο Φαλάρα Ευάγγελο η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μαγνησίας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του Covid 19.

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και αφορά απόφαση περί Εκπομπής Περιπολικών Οχημάτων Πυρασφάλειας εγκαταστάσεων ΣΥ.ΦΑ. Καρδίτσας, της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας, που ορίζει η κάλυψη του ενός από τα δύο περιπολικά για όλο τον μήνα Μάρτιο από υπαλλήλους την Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας.
Όπως αναφέρουν οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι της Μαγνησίας:

• Η απόφαση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το πνεύμα των διαταγών του Α.Π.Σ. (1.Αρ. Πρωτ. 66763 οικ.Φ.215.4/23-10-2020 που ρυθμίζει τον τρόπο λειτουργίας των Υπηρεσιών υπό το καθεστώς της πανδημίας COVID-19, 2. Αριθ. Πρωτ. 8347 οικ. Φ 215.4/10-02-2021«Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού»).

• Θεωρούμε ότι η μετακίνηση υπαλλήλων σε τόσο μεγάλη απόσταση εκτός Ν. Μαγνησίας (130χλμ) και η επαφή τους με αόριστο αριθμό προσώπων (συναδέλφους άλλων Πυρ/κών Υπηρεσιών, υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ., προσωπικό της αποθήκης κλπ.) είναι ένα γεγονός που μπορεί να έχει δυσμενή αποτέλεσματα στη διάδοση του COVID-19 θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους, μάλιστα σε μια περίοδο που υπάρχει αυστηρός περιορισμός στις μετακινήσεις εκτός νομού.

• Πιστεύουμε ότι για την συγκεκριμένη αποθήκη φύλαξης εμβολίων δεν πρέπει να ισχύει διαφορετικός επιχειρησιακός σχεδιασμός απ΄ότι στις υπόλοιπες αποθήκες της Επικράτειας, δημιουργώντας στους συναδέλφους το αίσθημα άνισης αντιμετώπισης.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μαγνησίας, καλεί τον αρχηγό με διαταγή του, να εξαιρέσει τους υπαλλήλους της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ν. Μαγνησίας από την επάνδρωση του Περιπολικού για την Πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων ΣΥ.ΦΑ. Καρδίτσας.