Νάνσυ Καπούλα: Σύνθημα νίκης έδωσε η Νέα Αγχίαλος

Ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη»

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι δημότες Νέας Αγχιάλου στην ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυς Καπούλα, το βράδυ της Δευτέρας, στον απαξιωμένο – από την απερχόμενη δημοτική αρχή- πεζόδρομο της περιοχής.
Η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους, από την πλήρη εγκατάλειψη αυτής της τόσο όμορφης περιοχής του διευρυμένου Δήμου και τόνισε πως η δύναμη είναι στα χέρια τους, ώστε να γυρίσει σελίδα ο δήμος την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 και να δώσουν στον τόπο την ανάπτυξη που του αξίζει.
Η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας πως στη Νέα Αγχίαλο έχουν περάσει πέντε χρόνια χωρίς να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση και αυτό φαίνεται και το αντιλαμβάνεται όποιος περπατήσει σε οποιαδήποτε σημείο της Νέας Αγχιάλου.
Αναφορικά με το παραλιακό μέτωπο η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα τόνισε πως έχει μείνει αναξιοποίητο και είναι υποχρέωση της νέας δημοτικής αρχής, ν’ αλλάξει πλήρως την εικόνα του, με μικρές παρεμβάσεις, αλλά κυρίως την παρουσία του Δήμου Βόλου εδώ.
Σε ό,τι αφορά τα δύο σχολεία, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα επεσήμανε ότι τα παιδιά σ’ αυτά τα σχολεία αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και είναι απόρροιες του Δήμου Βόλου, γιατί η παρούσα Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε ν’ απορροφήσει ούτε ένα ευρώ από προγράμματα για τη σχολική στέγη.
«Οι άνθρωποι εδώ μου έχουν δείξει με απελπισία το στέγαστρο στο σχολείο, ένα στέγαστρο επικίνδυνο, μου έχουν δείξει ένα σχολείο που αριθμεί 105 χρόνια στην πλάτη του», υπογράμμισε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα.
Για τον πεζόδρομο, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου εξήγησε ότι επιβάλλεται να γίνει επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, για να μπορέσει η Αγχίαλος καταρχάς να προσδιορίσει ξανά τη δυνατότητα του κυκλοφοριακού και συμπλήρωσε ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν ούτε ταμπέλες σήμανσης, αλλά και οι δρόμοι έχουν αφεθεί στην τυχαία κυκλοφορία.
Η ίδια κατέστησε σαφές ότι η απόφαση για την ήπια κυκλοφορία θα ληφθεί κατόπιν συνεννόησης με όλους τους εμπλεκομένους, ενώ είναι προφανές ότι η εικόνα που παρουσιάζει, είναι μία εικόνα ντροπής, αφού δεν υπάρχει φωτισμός, τα σιντριβάνια είναι διαλυμένα και τα μάρμαρα σπασμένα.
Μιλώντας για τον τουρισμό, η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα ανέφερε ότι η Ν. Αγχίαλος είναι ο βασικότερος τουριστικός προορισμός, ο οποίος φτάνεται πρώτος από την πλευρά του αεροδρομίου και της ΠΑΘΕ.
Γι’ αυτό το λόγο, συμπλήρωσε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα, η περιοχή χρειάζεται καταρχάς να έχει ξεχωριστή Υπηρεσία, όπου να μπορεί να φροντίζει τόσο τις τεχνικές παρεμβάσεις, όσο και την καθαριότητα και το πράσινο και κυρίως προγραμματισμό όταν ανοίγει η σεζόν που περιμένει επισκέψεις.
«Με τη δική μας Δημοτική Αρχή, δεσμεύτηκε η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα, ο τουρισμός θα είναι οργανωμένος, που σημαίνει ότι δημιουργείται ως προϊόν ένα χρόνο πριν, στα σωστά σημεία, εκεί που ουσιαστικά εξάγεις το προϊόν σου, εξάγεις τη Νέα Αγχίαλο, για να έρθεις ένα χρόνο μετά και να κάνεις εισαγωγή επισκεπτών και να μπορεί ο ξενοδόχος να είναι προετοιμασμένος, οργανωμένος και σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου να μπορέσει ν’ αξιοποιήσει τα τοπικά εισοδήματα».
«Είμαστε εδώ λοιπόν για να μπορέσουμε να χωροθετήσουμε ξανά και να διεκδικήσουμε αθλητικές υποδομές για την περιοχή σας και να μπορέσουμε αντίστοιχα στο παραλιακό μέτωπο να δώσουμε νέου τύπου χρήσεις», συμπλήρωσε η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα.
Για την κατάσταση στο λιμάνι και τους ισχυρισμούς της απερχόμενης δημοτικής αρχής ότι η Αρχαιολογία μπαίνει εμπόδιο, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα ξεκαθάρισε πως όταν ένα έργο έχει αστοχήσει και δημιουργεί επικινδυνότητα για οποιονδήποτε περνάει πάνω από αυτό, καμία Υπηρεσία δεν μπορεί να μπλοκάρει την επανακατασκευή του, ενώ η μελέτη για την κατασκευή του λιμενοβραχίονα μπορεί να γίνει σε πολύ άμεσο χρόνο.
Επιπροσθέτως, η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα αναφέρθηκε σ’ ένα τεράστιο πλεονέκτημα που έχουν οι Δήμοι και αυτό είναι ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα και όλες οι χρηματοδοτήσεις είναι στα χέρια τους να τις διεκδικήσουν.
Τέλος, η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στον πολιτισμό της περιοχής, τονίζοντας πως αυτό που κερδίζουμε είναι ότι επιτέλους, αυτή την κληρονομιά που μας έχει αφήσει αυτός ο τόπος επί αιώνες, να τη συνδέσουμε, να την κάνουμε πολιτιστικές διαδρομές, να την παρουσιάσουμε και να έρθουν χιλιάδες μάτια να πληρώνουν για να τα δούνε.
«Κι εμείς έχουμε εδώ τους αρχαιολογικούς μας χώρους και αντί να βρίσκονται αυτή τη στιγμή και να τους φωτογραφίζουν, οι επισκέπτες από τις διαδρομές στα αρχαία μας και τα βυζαντινά μας μνημεία, είμαστε μόνοι μας και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για το τι θα κάνουμε το καλοκαίρι», κατέληξε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα.
Μετά το πέρας της ομιλίας, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Νέας Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.