Νέα διεθνής επιτυχία για το Π.Θ: Διακρίθηκε αλγόριθμος για την αντιμετώπιση ασθενών με Covid με τίτλο “Larissa COVID-19 treatment algorithm”

φωτο αρχειου

Τα συγχαρητήριά του έδωσε δημόσια, μέσω ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης στον κ. Γιώργο Νταλέκο, Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και στους συνεργάτες του, καθώς ο θεραπευτικός αλγόριθμος που χρησιμοποιεί η Κλινική εδώ και ένα έτος για την αντιμετώπιση ασθενών με COVID-19 (>650 ασθενείς) και είναι γνωστός πλέον και ως “Larissa COVID-19 treatment algorithm”, έγινε και επισήμως δεκτός ως πλήρης δημοσίευση στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό περιοδικό της Παθολογίας που είναι και το επίσημο περιοδικό της European Federation of Internal Medicine (European Journal of Internal Medicine).
Ο τίτλος της εργασίας του ακαδημαϊκού μαζί με την ομάδα του είναι « Μαθήματα από παθοφυσιολογία: Χρήση εξατομικευμένων συνδυαστικών θεραπειών με ανοσολογικούς παρεμβατικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση σοβαρής αναπνευστικής ανεπάρκειας σε ασθενείς με COVID-19» με το συμπέρασμα να καταλήγει πως «Η έγκαιρη χορήγηση εξατομικευμένων συνδυασμών ανοσορρυθμιστικών παραγόντων μπορεί να σώσει τη ζωή σε νοσοκομειακούς ασθενείς με COVID-19. Μια άμεση επέμβαση (όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο) θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για την αποφυγή ανάπτυξης συνδρόμου οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και τη βελτίωση της επιβίωσης».
Για ακόμη μια φορά οι ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διακρίνονται σε διεθνές επίπεδο και πολύ δε περισσότερο, στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.