Νεαρός Αφγανός με μεταδοτική φυματίωση στο Νοσοκομείο Βόλου

Τον αντιλήφθηκαν οι γιατροί και τον έβαλαν σε καραντίνα άμεσα

Να αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό φυματίωσης ανοιχτού τύπου, που είναι μεταδοτική, κλήθηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου χθες το βράδυ, ενώ αναμενόταν να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Πρόκειται για έναν νεαρό από το Αφγανιστάν, που πήγε στα επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου χθες το βράδυ εμπύρετος και με προβλήματα στο αναπνευστικό.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίο Δραμητινό, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αντιληφθήκαν περί τίνος πρόκειται και μετά από τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός πάσχει από φυματίωση ανοικτού τύπου, που είναι μεταδιδόμενη νόσος.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στην Α’ Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου, όπου μπήκε σε καραντίνα και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που κρίνονται απαραίτητα γι’ αυτές τις περιπτώσεις.
Επειδή οι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση του αλλοδαπού είναι σοβαρή, αναμενόταν αργά το απόγευμα η διακομιδή του στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Ο νεαρός ενημέρωσε τους γιατρούς ότι είχε έρθει με τρένο από τη Λάρισα στο Βόλο και ενημερώθηκε η υγειονομική Υπηρεσία, ώστε να ακολουθηθεί και ο απαραίτητος έλεγχος στους επιβάτες του τρένου, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχουν ευρήματα.
Τέλος, ο ασθενής ενημέρωσε ότι παλιότερα είχε νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.