Νέοι, πεζοί και άνδρες οι «ανυπάκουοι» της Μαγνησίας στο «μείνετε στο σπίτι»

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της πρώτης εβδομάδας

Έλληνες, πεζοί και άνδρες ήταν οι περισσότεροι παραβάτες του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, στο πλαίσιο του περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Παραβάσεις και πρόστιμα έχουν καταγραφεί σε όλη τη χερσαία Μαγνησία και στη Σκόπελο, σε αντίθεση με τους Δήμους Σκιάθου και Αλλονήσου, όπου η παραβατικότητα είναι μηδενική.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών, βεβαιώθηκαν συνολικά 103 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα των 150 € σε κάθε περίπτωση.

Από το σύνολο των παραβάσεων οι 66 αφορούσαν πεζούς και οι 37 σε οδηγούς οχημάτων. Από τους παραβάτες οι 68 ήταν Έλληνες και οι 35 αλλοδαποί.
Οι γυναίκες φαίνεται να πειθάρχησαν περισσότερο στα μέτρα, καθώς σε μόλις εννέα γυναίκες επιβλήθηκαν πρόστιμα από το σύνολο των 103 και υτα υπόλοιπα 94 επιβλήθηκαν σε άντρες.

Όσον αφορά στις ηλικίες, οι περισσότερες παραβάσεις, 61 από τις 103, βεβαιώθηκαν σε άτομα ηλικία 18 – 39 ετών, 36 πρόστιμα σε άτομα ηλικίας 40 – 64 ετών, μόλις πέντε πρόστιμα σε άτομα ηλικίας 66 ετών και άνω, ενώ ένα πρόστιμο επιβλήθηκε σε ανήλικο μεταξύ 15 – 17 ετών.

Οι πολίτες στους οποίους βεβαιώνονται παραβάσεις, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση εντός τριών ημερών και να την αποστείλουν είτε με fax είτε μέσω email στα Αστυνομικά Τμήματα.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, συμβουλεύουν τους πολίτες να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως απαραίτητες και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.