Νέος κύκλος συναντήσεων ομάδας υποστήριξης ΑμεΑ

Η «Ομάδα Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία», ξεκίνησε ως ανάγκη παροχής συμβουλευτικής και ενδυνάμωσης μιας πολύπαθης κοινωνικής ομάδας στην πόλη του Βόλου, ως απάντηση στο αίτημα για άνοιγμα ενός χώρου όπου θα ακούγεται ο αποκλεισμένος λόγος του ατόμου με κινητική αναπηρία, ως βάση για το χτίσιμο ενός παραδείγματος αυτοβοήθειας και αλληλο-υποστήριξης στον ψυχοκοινωνικό στίβο.
Όπως αναφέρεται από το σύλλογο «Ιππόκαμπο», «μετά από την απαραίτητη καλοκαιρινή διακοπή, ώστε να γίνει αποτίμηση και επαναπροσδιορισμός, η Ομάδα Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία ξεκινάει και πάλι τις συναντήσεις της τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 18.30 στο χώρο του Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” (Ν. Γάτσου 68 – Ρ. Φεραίου) και θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Δευτέρα στον “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ”.
Στις μέχρι τώρα συναντήσεις της, η Ομάδα έχει κοιτάξει την αναπηρία κατάματα, όχι σαν πηγή τρόμου αλλά σαν μια πολύ σοβαρή αλλαγή ζωής, που προκαλεί πολλές περι-πλοκές.
Το συντονισμό της ομάδας υποστήριξης αναλαμβάνει η κοινωνική-κλινική ψυχολόγος Γεωργιάδου Ιωάννα, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος Κέντρου Πορεία Υγείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.