Νιγηριανός απέσπασε από Βολιώτισσα πάνω από 36.000 €!

Παρίστανε στρατιωτικό των ΗΠΑ υπεύθυνο για βοήθεια στη Συρία

Την υπόθεση ενός αγνώστου δράστη που παρίστανε Αμερικανό στρατιωτικό στέλεχος υπεύθυνο για βοήθεια στην εμπόλεμη Συρία και κατάφερε να αποσπάσει, μέσω Facebook, από μια 58χρονη Βολιώτισσα πάνω από 36.000 €, εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος ενός 38χρονου από τη Νιγηρία, κατοίκου Θεσσαλονίκης και αναζητά έναν συνεργό του, που μάλιστα απειλούσε τη γυναίκα ότι θα δημοσιοποιήσει προσωπικά της δεδομένα αν δεν του έδινε ποσό 20.000 €…

Ο άγνωστος δράστης ήρθε σε επικοινωνία μέσω facebook με την 58χρονη γυναίκα, με την οποία κράτησε επαφή για πάνω από δύο μήνες (από 8 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι 22 Νοεμβρίου 2018) και μέσω συχνής προσωπικής επικοινωνίας, προσποιήθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατού των ΗΠΑ, υπεύθυνου για βοήθεια στη Συρία.

Ο άνδρας, που πιθανόν είναι αλλοδαπός, την έπεισε να μεταφέρει ανά χρονικά διαστήματα, συνολικά το ποσό των 36.320 € σε διάφορα τραπεζικά καταστήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού και 4.000 € στον συνεργό του που με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Β. Ελλάδος, ταυτοποιήθηκε ότι πρόκειται για τον 38χρονο Νιγηριανό κάτοικο Θεσσαλονίκης.

Ο άγνωστος, προσπάθησε επίσης να εξαναγκάσει την 58χρονη να δώσει επιπλέον 20.000 €, απειλώντας την ότι θα βλάψει την προσωπικότητά της και θα δημοσιοποιήσει προσωπικά της δεδομένα.

Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, μετά από έρευνες ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα του Νιγηριανού, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητείται ο άγνωστος δράστης συνεργός του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.