Θέση παίρνει ο Βολιώτης πολιτικός μηχανικός κ. Νικόλαος Μαντζίρης στο θέμα, που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες με την πρόθεση του Δήμου Βόλου, μετά από θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας, για την μετατροπή της οδού Ιάσονος σε ήπιας κυκλοφορίας, χωρίς την απαραίτητη συγκοινωνιακή και κυκλοφοριακή μελέτη, με προκάλυμμα την διαπλάτυνση πεζοδρομίων στο όνομα της προσβασιμότητας.
Ο κ. Μαντζίρης σε σχόλιό του σημειώνει ότι ο εν λόγω σχεδιασμός για την Ιάσονος θα είναι πεταμένα λεφτά και εκθέτει τη γνώμη του, η οποία διαφωνεί με τον σχεδιασμό του δήμου Βόλου.
Ειδικότερα, ο Βολιώτης πολιτικός μηχανικός σημειώνει χαρακτηριστικά «Διαβάζουμε για την σχεδιαζόμενη «πράσινη Ιάσονος». Συμφωνούμε μόνο ως προς το χρώμα! Αλλά, δεν νοείται κύρια και ουσιαστικά μοναδική αρτηρία-είσοδος σε πόλη 150000 κατοίκων να διαθέτει μία(!!!) λωρίδα κυκλοφορίας για τα ΙΧ. Δεν το βλέπουμε καθημερινά τί συμβαίνει στην σημερινή Ιάσονος της μιας λωρίδας για τα ΙΧ;;; Ή αριστερή δεν λειτουργεί ποτέ για κίνηση αφού είναι πάντα κατειλημμένη με την παράνομη στάθμευση. Τί θα αλλάξει δηλαδή; Για να καταλάβω κι εγώ που τα’ χω κάπως σπουδάσει τα θέματα αυτά. Θα μετατρέψουμε δηλαδή την Ιάσονος σε Σπυρίδη!!!
Καλύτερα να καταργηθεί τελείως και να γίνει πεζόδρομος με πράσινο και παγκάκια παρά αυτό που σχεδιάζεται. Η λωρίδα για τα λεωφορεία και ταξί ουσιαστικά έχει κάποια σημασία μέχρι την Καρτάλη. Από κει και πέρα οι φόρτοι των ΜΜΜ πέφτουν κατακόρυφα. Γνώμη μου είναι οι λωρίδες για τα ΙΧ να παραμείνουν τουλάχιστον 2 αλλά καθαρές και στην ανάγκη ας πάνε τα ΜΜΜ από την παραλιακή μέχρι την Καρτάλη. Αυτό θα’ ναι μια ουσιαστική αλλαγή προς το καλύτερο. Τα υπόλοιπα που σχεδιάζονται είναι λεφτά πεταμένα και θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία όλων γενικά των αυτοκινήτων στην σπουδαία αυτή αρτηρία της πόλης μας».
Νικ. Μαντζίρης: «Πεταμένα λεφτά ο σχεδιασμός της «πράσινης Ιάσονος»»
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.






























