Νίκ. Παπαπέτρος: «Δεν είναι δική μου η επαμφοτερίζουσα συμπεριφορά για την ΑΓΕΤ- Αλλού ο χαρακτηρισμός»

Απάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Βόλου περί ...ΛΟΑΤΚΙ ψηφοδέλτιο

Τα πρώτα 95 ονόματα, που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Συμμαχία για τον Βόλο» ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής του συνδυασμού κ. Νίκος Παπαπέτρος, προκαλώντας ωστόσο ένα δημόσιο σχόλιο του γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ, στελέχους της τοπικής ΝΔ και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου το 2019 με την κ. Καπούλα, Δημήτρη Βαΐτση, ο οποίος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα έκανε λόγο για πολιτικά ΛΟΑΤΚΙ ψηφοδέλτιο.

Ειδικότερα, ο κ Βαΐτσης έγραψε «Αγαπητοί συμπολίτες μας μελετώντας τον συνδυασμό του Κ.Παπαπέτρου θα τον χαρακτήριζα έναν συνδυασμό “πολιτικά ΛΟΑΤΚΙ” θα υπάρξουν σοβαρά ερωτήματα προς απάντηση τους…».

Η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ

Σήμερα, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο κ. Παπαπέτρος έδωσε τη δική του απάντηση στο σχόλιο αυτό κάνοντας λόγο για επαμφοτερίζουσα συμπεριφορά την οποία ο κ. Βαΐτσης θα πρέπει να την αναζητήσει …αλλού!

«Η έννοια ΛΟΑΤΚΙ ή αμφίδρομη σεξουαλικότητα ή επαμφοτερίζουσα σεξουαλικότητα παραπέμπει σε πρόσωπα που έχουν συμπεριφορές που πλησιάζουν και την μία και την άλλη, επαμφοτερίζουσες. Ποια ήταν επαμφοτερίζουσα άποψη; Δεν ήταν αυτή -εν. δήμαρχο Βόλου- που άσκησε αγωγή θεωρώντας την ΑΓΕΤ ως βασική υπαίτια της ρύπανσης; Εγώ δεν είπα ποτέ αυτό. Είπα ότι είναι μία από τις αιτίες και δεν στοχοποίησα καμία βιομηχανία, ούτε τη συγκεκριμένη. Ο δήμαρχος Βόλου στην αρχή άσκησε αγωγή για 500 εκ  ή για 1,5 όσο κι αν ήταν. Προφανέστατα η βάση της αγωγής, τα πραγματικά περιστατικά που περιγράφονται μέσα στην αγωγή είχαν σχέση με την ρύπανση που προκαλούσε μία βιομηχανία.

Στη συνέχεια ο ίδιος άλλαξε στάση και ήταν τελείως διαφορετική και κατέληξε η βιομηχανία αυτή, η οποία στην αρχή ενήχθη και κινδύνευε να καταβάλει ένα υψηλό ποσό αποζημιώσεων, να είναι χορηγός του Δήμου. Πώς προσδιορίζεται η έννοια του ΛΟΑΤΚΙ εάν δεν είναι η συμπεριφορά αυτή η επαμφοτερίζουσα κάτι τέτοιο; Μάλλον ο συνδικαλιστής της ΑΓΕΤ κάτι τέτοιο εννοούσε, απλά δεν το ταυτοποίησε σωστά. Δεν το προσδιόρισε εκεί που έπρεπε και προσπάθησε να το τοποθετήσει σε μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαπέτρος, συμπληρώνοντας πως αλλού έπρεπε να κατευθυνθεί ο χαρακτηρισμός.

Μάλιστα, ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην έννοια του ρόλο των συνδικαλιστών, μετά και από αυτή τη δημόσια τοποθέτηση- σχόλιο του κ. Βαΐτση, επισημαίνοντας ότι και οι συνδικαλιστές πρέπει να δουν τις δικές τους συμπεριφορές.

«Δεν είναι κακό να υποστηρίζουν την εταιρεία στην οποία εργάζονται, αλλά ο ρόλος του Σωματείου δεν είναι αυτός. Διότι όταν ο συνδικαλιστικός ρόλος ενός Σωματείου είναι να ταυτίζεται με την εργοδοσία και να παίρνει τις θέσεις της κι εκεί είναι επαμφοτερίζουσα η συμπεριφορά κι εκεί πρέπει να ψάξουμε να δούμε εάν αυτή η συμπεριφορά προσομοιάζει σε κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ, με τις οποίες εγώ δεν έχω κανένα ζήτημα. Το τι επιλογή θέλει να κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή είναι δικό του θέμα. Η ταυτότητα που θέλει να αποδώσει κάποιος στον εαυτό του και να προσδιορίσει την ερωτική, σεξουαλική συμπεριφορά είναι ζήτημα δικό του», τόνισε ο κ. Παπαπέτρος και συμπλήρωσε ότι χρησιμοποιώντας τέτοιες έννοιες υποβιβάζεται το επίπεδο της κουβέντας και γυρίζουμε 500 χρόνια, καθώς πλέον ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.