Νικήτας Πρίντζος: «Συμφέροντα πολεμούν την ΕΒΟΛ τώρα που γιγαντώνεται»

Αγωγή 1 εκ. € για τηλεοπτική εκπομπή περιφερειακού καναλιού

Καταγγελία κατά συμφερόντων που πολεμούν την ΕΒΟΛ που γιγαντώνεται και εμφανίστηκαν δια τηλεοπτικών εκπομπών του καναλιού Smile και των δημοσιογράφων κ.κ. Καλόγηρου και Ντάσκα, κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και του ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος, που δήλωσε ότι θα καταθέσει αγωγή ύψους 1 εκ. €, που θα επιμεριστεί μεταξύ των καναλιών και όσων συμμετέχουν στο πάνελ της εκπομπής, ώστε να τους καλέσει η Δικαιοσύνη και να αποδείξουν τα συκοφαντικά ψέματα που είπαν για τη συνεταιριστική οργάνωση και τον ίδιο.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου χαρακτήρισε τους δύο δημοσιογράφους και όσους συμμετέχουν στο πάνελ της εκπομπής που προβάλλεται από τη Δευτέρα και συνεχίζει καθημερινά ψεύτες και θλιβερούς συκοφάντες, που προσπαθούν να πλήξουν το ΕΒΟΛ και να αποδυναμώσουν τη Συνεταιριστική Οργάνωση.
Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, οι συνεταίροι που απαρτίζουν την Οργάνωση (γενική συνέλευση, εργαζόμενοι, πρόεδρος) είναι υπερήφανοι γιατί με μεγάλο αγώνα κατάφεραν να δημιουργήσουν την καλύτερη συνεταιριστική οργάνωση στην Ελλάδα. Όπως είπε, τα προϊόντα ,μας έχουν επικρατήσει στην Ελληνική αγορά και υπάρχουν στα ¾ της χώρας σε νησιά Κρήτη Πελοπόννησο και πάμε πάρα πολύ καλή.

«Η ΕΒΟΛ είναι εμβληματική επιχείρηση για το Βόλο και την περιοχή. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχος από Πολιτεία, Περιφέρεια, ΟΤΑ και Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Πρίντζος, που ξεκαθάρισε ότι η συνεταιριστική Οργάνωση ΕΒΟΛ δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν συκοφάντη να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντά της και θα είναι αμείλικτη.
Ο ίδιος εξήγησε ότι σε σειρά εκπομπών που ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν εκπομπές στο τηλεοπτικό κανάλι Smile, όπου συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι κ.κ. Καλόγηρος, Ντάσκας και άλλοι, όπου τον κατηγόρησαν και για άλλα ζητήματα όπως ο αριθμός των μελών των συνελεύσεων και όχι δίνει διαφημίσεις στα τοπικά μέσα και τηλεοπτικά κανάλια.

«Έχουν σκοπό να βλάψουν την ΕΒΟΛ»
Ο πρόεδρος κατηγόρησε τους δημοσιογράφους για ερωτήσεις προς τον ίδιο που βγήκε τηλεφωνικά, για ερωτήσεις που είχαν σκοπό να βλάψουν τον συνεταιρισμό (όπως αν υπάρχουν καταδίκες για εργαζόμενο που απολύθηκε και δικαιώθηκε δικαστικά, αν έχει επιβληθεί απαγόρευση στους εργαζόμενους να σχολιάζουν τη Διοίκηση, για ποιο λόγο ο συνεταιρισμός υποβιβάστηκε από Δευτεροβάθμιος και Πρωτοβάθμιο, για τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού κλπ.).

Ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ απάντησε ότι από το 2003 που ανέλαβε πρόεδρος του Συνεταιρισμού η επεξεργασία γάλακτος ήταν 12 τ. ημερησίως, πριν 3 χρόνια ανέβηκε στους 25 και σήμερα επεξεργάζεται 40 τ. και για το λόγο αυτό απαιτήθηκε η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού, στις οποίες έγινε επένδυση 300.000 €, για να δουλεύει 24 ώρες.

Αναφορικά με τις απολύσεις εργαζομένων είπε ότι στα τελευταία 14 χρόνια οι εργαζόμενοι από 90 έγιναν 137 και απολύθηκαν μόνο τρεις σ’ αυτό το διάστημα. Όπως είπε, οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν υπέστησαν περικοπές, αλλά παίρνουν και μπόνους, καθώς διανύει στον καιρό της κρίσης τα καλύτερά της χρόνια, ενώ τα κέρδη της ΕΒΟΛ είναι ανταποδοτικά προς την πόλη και την κοινωνία.

Για τον εργαζόμενο που απολύθηκε και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ο κ. Πρίντζος είπε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και ο ίδιος προσεύχεται καθημερινά και εύχεται να το ξεπεράσει σύντομα. Όπως ανέφερε, τον συγκεκριμένο εργαζόμενο τον βρήκε ο ίδιος αλλά ήταν εξωτερικός συνεργάτης της ΕΒΟΛ, ο ίδιος πρότεινε να προσληφθεί, έγινε μόνιμος, αλλά η επαγγελματική πορεία του δεν ικανοποιούσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που εισηγήθηκαν την απόλυσή του. Ακόμη ανέφερε ότι η δικαστική απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει.
Ακόμη αναφέρθηκε σε πρώην συνδικαλιστή της ΓΕΣΑΣΕ, που ενώ την περίοδο που η κόρη του εργαζόταν στο ΕΒΟΛ, αρθρογραφούσε υπέρ του σε τοπικές εφημερίδες, όταν έληξε η σύμβασή της και δεν ανανεώθηκε, άρχισε να γράφει κατά και να τον κατηγορεί.

«Μοιάζει με ναό του Αγ. Όρους»
Στην εκπομπή ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ κατηγορήθηκε ότι το νέο εργοστάσιο που κατασκευάστηκε μοιάζει με ναό του Αγ. Όρους και ότι ο ίδιος πηγαίνει συχνά, με τον κ. Πρίντζο να απαντά ότι το κτίριο δεν έγινε σε ένα επίπεδο, διότι απαιτείται χώρος για τα 40 αυτοκίνητα διανομής των προϊόντων. Όπως είπε, το νέο κτίριο έγινε με διαγωνισμό, έγιναν δημοσιεύσεις τοπικά και σε μία αθηναϊκή εφημερίδα, μια εταιρία έδωσε προσφορά 1,2 εκ. € η άλλη 790.000 € και η Τρίτη 600.000 €. Υπήρξε μια επιτροπή με δύο μηχανικούς, και η δουλειά ανετέθη στον μειοδότη, που έφτιαξε το κτίριο κόπηκαν τιμολόγια, έγιναν τα χαρτιά αδειοδότησης, ήρθαν μηχανισμοί υπουργείου και Περιφέρειας που το έλεγξαν.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, στο κανάλι είπαν ότι έγινε γενική συνέλευση με 112 μέλη και είπαν ότι δεν επιτρέπεται. Όπως ανέφερε, η πρώτη ΓΣ γίνεται με απαρτία και η δεύτερη με όσους έρχονται. Παραβρέθηκαν οι 112 από τα 250 μέλη. Πριν γίνει πρωτοβάθμιας ο συνεταιρισμός είχε 33 συνεταιριστικές οργανώσεις. Όταν έγιναν πρωτοβάθμιας 3-4 συνεταιρισμοί παρέμειναν, άλλοι συγχωνεύτηκαν κλπ.

Αναφορικά με την «υποβάθμιση» του Συνεταιρισμού ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου, απάντησε ότι με βάση το νόμο 4015 και με νόμο του 2016 έγινε νέο καταστατικό και ο β’/θμιος οργανισμός έγινε α’/θμιος, τονίζοντας πως οι συνεταιρισμοί διέπονται από νόμους. «Δεν πρέπει να υπακούμε στους νόμους; Δεν υπάρχει σήμερα β’/θμια συνεταιριστική οργάνωση και αν δεν γινόμασταν α’βαθμιος Συνεταιρισμός έπρεπε να διαλυθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος.

Κατηγορίες για διαφημίσεις στα τοπικά ΜΜΕ
Ο κ. Πρίντζος δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες στο πάνελ της εκπομπής τον κατηγόρησαν, με την κυκλοφορία των νέων προϊόντων ότι δίνει διαφημίσεις στα τοπικά ΜΜΕ και στο ΣΚΑΪ που είναι πανελλαδικής εμβέλειας και απευθύνεται στο κοινό περιοχών εκτός Θεσσαλίας.
«Θα ρωτήσω αν είναι υποχρεωμένος να συμβουλευτώ τον κ. Ντάσκα που θα βάλουμε διαφήμιση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου πρόσθεσε ότι πληροφορήθηκε ότι στην εκπομπή παρενέβη ο πρώην βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, που αναφέρθηκε σε ονόματα τοπικών πολιτικών προσώπων, όπως ο βουλευτής κ. Μπουκώρος. «Ντρέπομαι για την κατάντια του. Διαφωνώ πολιτικά μαζί του αλλά νομίζω ότι είναι έντιμος και δίκαιος. Τον ρωτώ να μας πει μια συνεταιριστική οργάνωση με τέτοια οικονομική στοιχεία, που βοηθάει την κοινωνία και είναι υγιής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος.

Κρύβονται άλλοι από πίσω
Ο Νικήτας Πρίντζος δήλωσε ότι φέτος η ΕΒΟΛ θα έχει άνοδο τζίρου 20% και τα συμφέροντα θα κάνουν ζημιά στην τοπική υγιή επιχείρηση.
Για το λόγο αυτό είπε ότι το νομικό τμήμα της ΕΒΟΛ θα προχωρήσει σε αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση 1 εκ. €, ώστε να κληθούν στη Δικαιοσύνη και να αποδείξουν αυτά που είπαν, όπως ανέφερε.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι κρύβονται άλλοι πίσω από αυτή την υπόθεση που επιχειρούν να πλήξουν μια μικρή μονάδα πρότυπο που δίνει καθημερινά 30.000 € στην πόλη και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.
Μου είχαν στείλει έγγραφο για πρόσκληση στην εκπομπή αλλά δεν ήρθε ποτέ.
Ο κ. Νικολόπουλος άκουσα ότι δεν άφησε αιχμές ο ίδιος, αλλά από το πάνελ ελέχθησαν πράγματα για πρόσωπα.

Καταγγελία στο υπουργείο
Έλος, ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ αποκάλυψε ότι έγινε καταγγελία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη συνεταιριστική οργάνωση του Βόλου και η απάντηση του υπουργείου είναι καταπέλτης.
«Τώρα που γιγαντώνεται η ΕΒΟΛ τα πράγματα παίρνουν διαστάσεις», δήλωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.