Νοσοκομείο: Ωράριο και λήξη συμβάσεων επικουρικών απασχολούν τους γιατρούς

Οι αλλαγές στο ωράριο απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών που προβλέπονται σε νόμο που θα τεθεί σε ισχύ τις επόμενες ημέρες και η λήξη των συμβάσεων επικουρικών γιατρών, απασχολεί ιδιαίτερα την Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου Βόλου και Κ. Υγείας Ν. Μαγνησίας.
Οι γιατροί προβληματίζονται για τη λήξη των συμβάσεων στο τέλος Αυγούστου 14 επικουρικών γιατρών του Νοσοκομείου, που αν αποχωρήσουν θα δημιουργηθούν κενά σε κλινικές αρκετών ειδικοτήτων.

Εξοντωτικό χαρακτήρισε το νόμο για το ωράριο εργασίας των γιατρών ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Νίκος Χαυτούρας, που ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας δεν έλαβε υπόψη τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για το θέμα του ωραρίου.
“Ένας κουρασμένος γιατρός κάποια στιγμή μπορεί να αποβεί επικίνδυνος και για τους ασθενείς του. Ήδη οι γιατροί του Νοσοκομείου δουλεύουν περισσότερες ώρες και δεν πληρώνονται τις υπερωρίες τους ενώ δεν παίρνουν κανονικά τις άδειές τους, γιατί δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαυτούρας.
Ο ίδιος τόνισε ότι μπορεί να ακούγεται ότι η υγεία πήρε τη μερίδα του λέοντος από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά «στο Νοσοκομείο Βόλου, ακόμη δεν έχει γίνει πρόσληψη κανενός μόνιμου γιατρού».

Τέλος, για τις συμβάσεις 14 επικουρικών γιατρών που λήγουν στο τέλος Αυγούστου 2017, ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ δήλωσε ότι η αποχώρησή τους θα φέρει αρκετά κενά σε ειδικότητες πολλών κλινικών του Νοσοκομείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.