Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στον Βιολογικό Καθαρισμό Βόλου: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η αύξηση των μισθών είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη»

Στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων – Βιολογικός Καθαρισμός Βόλου βρέθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ο υποψήφιος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλους τους εργαζόμενους για τα σημαντικά ζητήματα της υπηρεσίας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο υποψήφιος «η υποστελέχωση αναδείχθηκε ως το σημαντικότερο πρόβλημα στη λειτουργία της υπηρεσίας με τους εργαζόμενους να αναφέρουν ότι η πλειονότητα του προσωπικού εργάζεται στον Βιολογικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8μηνα) ενώ το μόνιμο προσωπικό είναι πολύ λιγότερο από αυτό που προβλέπεται στο Οργανόγραμμα της δομής. Η στελέχωση με προσωπικό ορισμένου χρόνου που μετά το πέρας των συμβάσεων αποχωρεί στερεί από την υπηρεσία τη δυνατότητα να λειτουργεί με μόνιμο, καταρτισμένο προσωπικό που γνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της δουλειάς και παράλληλα θέτει τους εν λόγω εργαζόμενους σε καθεστώς εργασιακής «ομηρίας» και συνεχών παρατάσεων.

Την ίδια ώρα, εύλογη ανησυχία δημιουργούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ στο καθεστώς των υπηρεσιών ύδρευσης καθώς η θέσπιση ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής για την εποπτεία των δικτύων θεωρείται προάγγελος ιδιωτικοποίησης των υποδομών. Ο υποψήφιος Βουλευτής ανέφερε ότι: «Αντί να συζητάμε για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ύδρευσης και για τη βελτίωση του δικτύου ώστε να διατηρηθεί ο ανταποδοτικός τους χαρακτήρας και οι πολίτες να απολαμβάνουν αυξημένη ποιότητα συζητάμε για την ιδιωτικοποίηση του δημοσίου αγαθού του νερού. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιβαρύνει την τσέπη των πολιτών και θα ανατρέψει τα εργασιακά δεδομένα στο προσωπικό των υπηρεσιών. Σε όσες ευρωπαϊκές χώρες επιχειρήθηκε το εγχείρημα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης απέτυχε παταγωδώς αυξάνοντας το κόστος για τους πολίτες, μειώνοντας την ποιότητα του νερού και οδηγώντας τις κυβερνήσεις να σπεύδουν σε επανακρατικοποιήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει από την πρώτη μέρα δηλώσει ότι θα προσπαθήσει με κάθε μέσο να διασφαλίσει τον δημόσιο και ανταποδοτικό χαρακτήρα των υπηρεσιών ύδρευσης».

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η τοποθέτηση της εργασίας στο επίκεντρο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. «Με μέτρα όπως:

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ.
  • Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για περαιτέρω ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων.
  • Προσαύξηση 20% του νόμιμου ωρομισθίου για τη μερική απασχόληση.
  • Ξεπάγωμα των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα.
  • Μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των διαρκώς ανανεούμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και των συμβάσεων όσων εργάζονται με μπλοκάκια εφόσον υποκρύπτεται σχέση εξαρτημένης εργασίας.
  • Κατάργηση της υπερεργασίας και μείωση των νόμιμων χρονικά ορίων της εργασίας με ταυτόχρονη αύξηση της επιπλέον αμοιβής από 20% σε 40%.
  • Μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας από το 40ωρο στο 35ωρο χωρίς μείωση μισθών.
  • Επαναφορά του βάσιμου λόγου απόλυσης στις συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και αυστηρή προστασία από τις ομαδικές απολύσεις.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η αύξηση των μισθών και η ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζόμενων είναι στρατηγικό σχέδιο και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη»».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.