Στο θέμα των επανεντάξεων αδέσποτων σε περιοχές μακριά από τον Βόλο, που δεν έχουν καν τις κατάλληλες υποδομές να φιλοξενήσουν ζώα, επανέρχεται ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου «Κόσμος και Φύση».
Με μία ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα τονίζει ότι ο Βόλος «πνίγεται» στα αδέσποτα και ο Δήμος, που είναι ο αρμόδιος για τη διαχείρισή τους, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Μάλιστα, ο Σύλλογος μεταφέρει σε μία εικόνα, την κατάσταση που επικρατεί σε σημείο επανένταξης, όπου βρίσκονται μαζεμένα περίπου δέκα σκυλιά.
«Μακρινίτσα, Πορταριά, και όχι μόνο… Κουτάβια παντού. Σκυλιά που γεννούν στον δρόμο, σε δάση, σε πάρκινγκ, ανάμεσα στα αυτοκίνητα…. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν είναι εικόνα που πρέπει να συνηθίσουμε. Είναι πρόβλημα που χρειάζεται λύση.
Ο Βόλος πνίγεται στα αδέσποτα, και καμία αρχή δεν φαίνεται να αναλαμβάνει ευθύνη.
Αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται με την παθητικότητα. Χρειάζεται βούληση, σχέδιο, στειρώσεις και φροντίδα. Όσο μένουμε σιωπηλοί, οι εικόνες αυτές θα πολλαπλασιάζονται», τονίζει ο Σύλλογος στην ανάρτησή του. Σημειώνεται ότι προ ημερών με επιστολή του κάλεσε τον Δήμο Βόλου να ασχοληθεί με το ζήτημα και να σταματήσει τις επανεντάξεις στην …άγονη γραμμή.
«Ο Βόλος «πνίγεται» στα αδέσποτα- Η κατάσταση έχει ξεφύγει»
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































