Όχι στην καύση σκουπιδιών και στην παραγωγή srf είπαν αρκετοί Βολιώτες (φωτο + βίντεο)

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία εργατικών σωματείων

Την αντίθεσή τους στην συνέχιση της καύσης σκουπιδιών και στην δημιουργία εργοστασίου που θα παράγει srf, εξέφρασαν σήμερα το απόγευμα εκατοντάδες Βολιώτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εργατικών σωματείων και φορέων, για συγκέντρωση στην παραλία, μπροστά από το Μνημείο Ηρώων.
Οι συγκεντρωμένοι δεν αποτελούνταν μόνο από σωματεία, αλλά από πολιτικά κόμματα, συλλογικότητες, άλλους φορείς, τις τρεις επιτροπές πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών και κόσμο που αντιδρά στην καύση σκουπιδιών, ενώ παραβρέθηκε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξ. Μεϊκόπουλος.

Εκτός από τις ομιλίες, οι συγκεντρωμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χορευτικό και μικρής διάρκειας μουσικό πρόγραμμα, με δρώμενο που συμβόλιζε τα σκουπίδια.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου είναι ότι την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το οργανωμένο εργατικό κίνημα και οι φορείς του είναι εδώ και απαιτούν να σταματήσει η καρκινογόνα καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και ο Δήμος Βόλου να σταματήσει τον σχεδιασμό του για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής srf.
«Σήμερα από το Βόλο λέμε ότι θέλουμε μια ποιότητας ζωής, που θα ανταποκρίνεται στο 2020. Επιβάλλεται να δώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας, μια καλύτερη κοινωνία. Η ίδια πολιτική που τσακίζει δικαιώματα σε κάθε χώρο δουλειάς, είναι αυτή που σήμερα για την κερδοφορία των βιομηχάνων, δημιουργεί αυτά τα προβλήματα με ένα τοξικό αέριο πάνω από την πόλη του Βόλου», δήλωσε και διαβεβαίωσε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Το μέλος της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών Στέλιος Λημνιός ανέφερε ότι «ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία που πήραν εργατικά σωματεία να ενώσουμε τις φωνές μας να δυναμώσουμε τον αγώνα μπροστά σε δύο βασικά προβλήματα. Το ένα είναι η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και το άλλο η βαρβαρότητα που χτυπά την κοινωνία και τον πολιτσμό της. Πιστεύουμε ότι θ η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί καινούργια αρχή για να δώσει στίγμα ενότητα στα κινήματα και στους πολίτες».

Τέλος, ο Δημήτρης Μαργιετάκης πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Π.Θ. είπε ότι είναι κατά της καύσης σκουπιδιών και της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής srf που θα τροφοδοτεί την ΑΓΕΤ στην καύση σκουπιδιών και υπέρ της ανακύκλωσης στην πηγή και της κομποστοποίησης. Όπως είπε αυτή η πολιτική είναι ευθύνη της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης, οι Δημοτικές Αρχές και η Περιφέρεια, που υπηρετούν το κεφάλαιο, καταστρέφοντας την υγεία των ανθρώπων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.