Οι μαθητές του 2ου ΓΕ.Λ Ν. Ιωνίας ανακυκλώνουν οικιακά απορρίμματα

Στο καινοτόμο πρόγραμμα e-twinning με τίτλο : «Your trash is my treasure » , δηλαδή : « Τα απορρίμματα σου είναι ο θησαυρός μου» συμμετείχε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-2024 το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας.

Όπως γίνεται φανερό ήδη από τον τίτλο, στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των εφήβων στο θέμα της αναγκαιότητας της ανακύκλωσης ακόμη και των οικιακών απορριμμάτων, καθώς και η εκμάθηση και εφαρμογή από μέρους τους μεθόδων για τη διαχείρισή τους στην καθημερινή ζωή.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία σχολείων από την Τουρκία και την Αλβανία. Οι μαθητές του 2ου ΓΕ.Λ Ν. Ιωνίας, με την καθοδήγηση των καθηγητριών της Χημείας κ. Τσιαχρή και κ. Τρουμπουτζά, ετοίμασαν αρωματική κηραλοιφή χρησιμοποιώντας παλιά, χρησιμοποιημένα κεριά , την οποία  και συσκεύασαν σε βαζάκια και τη διέθεσαν σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Επίσης παρήγαγαν χρώμα από παλιούς μαρκαδόρους με προσθήκη οινοπνεύματος, αξιοποιώντας και τα πλαστικά κελύφη των μαρκαδόρων φτιάχνοντας κοσμήματα. Κατά τη διάρκεια διαδικτυακών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας e-twinning  , οι μαθητές παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους, αντάλλαξαν καλές πρακτικές και συζήτησαν για την αναγκαιότητα της ενσωμάτωσης πρακτικών ανακύκλωσης στην καθημερινότητά τους.

Επίσης, οι μαθητές έπρεπε να δημιουργήσουν δώρα για τους συνεργάτες τους στο e-twinning. Έτσι, χρησιμοποίησαν υλικά από τα σημεία ανακύκλωσης στο σχολείο και δημιούργησαν : ένα χαλί και οικιακά σκεύη από ανακυκλωμένο ύφασμα, σαπούνι από χρησιμοποιημένο ελαιόλαδο και φυτικό λάδι, κοσμήματα και μικρά δώρα από ανακυκλωμένα μέρη κοσμημάτων, σύρμα, ξύλο και μέταλλο και μικρά κομμάτια τέχνης από κομμάτια πλαστικών σακουλών.

Οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν το πρόγραμμα, Αποστόλου Δημήτριος ΠΕ02,  Μεντσιβίρη Σοφία ΠΕ06, Τσιαχρή Δέσποινα ΠΕ04,  Λουκίδου Γεωργία ΠΕ02, ευελπιστούν να αποκτήσει το έργο εθνική και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.