Οι σχολικές αίθουσες θα μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες- Κανένα μέτρο από την κυβέρνηση

Διαμαρτυρία στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Σε υγειονομικές βόμβες θα μετατραπούν οι σχολικές αίθουσες εάν δεν παρθούν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών τόνισαν σήμερα τα μέλη του Σωματείου Καθαριστριών/ Καθαριστών Ν. Μαγνησίας και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση πως άνοιξε τα σχολεία χωρίς σχεδιασμό και επιπλέον μέτρα.

«Τα σχολεία, μετά από δύο μήνες που ήταν κλειστά, ανοίξανε με τις ίδιες συνθήκες. Τι μέτρα πήρε η κυβέρνηση για τους μαθητές, τους γονείς, τους καθαριστές, τους δασκάλους; Το μόνο που έκανε ήταν να πει να ανοίγουν τα παράθυρα κι αν δεν πάθουν κορωνοϊό τα παιδιά μας, να πάθουν πνευμονία και τους είπαν να κυκλοφορούν και με κουβέρτες. Που βρισκόμαστε; Στο 2021 ζούμε.
Είχαν το διάστημα να προετοιμαστούν, να ανοίξουν περισσότερες αίθουσες για να σπάσουν τα τμήματα, να προσλάβουν εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες», τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών/ Καθαριστών κ. Μαρία Πλαγερά.

Η ίδια ανέφερε πως θα πρέπει οι καθαρίστριες που εργάζονται 3,5 ώρες να μετατραπούν σε πλήρους ωραρίου, καθώς οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Τόνισε την ανάγκη μονιμοποίησης των καθαριστριών και ενίσχυσης των μέτρων ατομικής προστασίας, ενώ σχολίασε πως τα παπούτσια που έχουν δοθεί στις καθαρίστριες ως ενδυμασία για την καθαριότητα, θυμίζουν εργοστάσιο βαριάς βιομηχανίας.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών κ. Ρίτσα Αγορη Κωττή υπογράμμισε πως εάν δεν παρθούν επιπλέον μέτρα, τότε οι σχολικές αίθουσες θα μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες.
«Από την αρχή της πανδημίας είχαμε πραγματοποιήσει πάλι παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια και ζητούσαμε περισσότερα μέτρα προστασίας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών.

Με την έξαρση της πανδημίας πάλι πραγματοποιήσαμε διαμαρτυρία στον Άγιο Νικόλαο, με τα ίδια αιτήματα. Πέρασαν μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα. Τα βασικά μας αιτήματα ήταν 15μελη τμήματα, γιατί δεν μπορεί το 20% των τμημάτων στη Μαγνησία να έχει πάνω από 20 και 25 παιδιά στην ίδια τάξη, μονιμοποίηση και διορισμούς εκπαιδευτικών και καθαριστριών και όχι ανακύκλωση και αλλαγή των σχέσεων εργασίας τους, για να γίνεται σωστή δουλειά, γιατί θα μετατραπούν οι αίθουσες σε υγειονομικές βόμβες. Με αυτά τα μέτρα που δεν λαμβάνει η κυβέρνηση προδιαγράφει το κλείσιμο των σχολείων», υποστήριξε η ίδια.
Οι διαμαρτυρόμενες απέδωσαν σχετικό ψήφισμα στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργο Πολύζο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.