ΟΛΒ: Μελέτη για να διαπιστωθούν οι ποσότητες σκουπιδιών στο λιμάνι και η επικινδυνότητά τους

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Θα ζητηθεί να παραταθεί το καθεστώς έκτακτης ανάγκης των θεομηνιών του 2023

Μελέτη για τη διαχείριση του προβλήματος με τις ποσότητες των σκουπιδιών που έχουν πέσει στο λιμάνι του Βόλου, και παράλληλα να ερευνηθεί και να εκτιμηθεί η ακριβής ποσότητα και ποιότητα των απορριμμάτων, για το κατά πόσο μπορούν να χαρακτηριστούν ως αποτελέσματα των θεομηνιών του 2023, για να παραδοθούν ατελώς από τους ΦΟΣΔΑ, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΟΛΒ. Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη να παραταθεί το καθεστώς έκτακτης ανάγκης μετά τις πλημμύρες, με τον πρόεδρο του ΟΛΒ, Σωκράτη Αναγνώστου σε δηλώσεις του να αναφέρει ότι η σύσκεψη καλέστηκε από τον Οργανισμό μετά από το έγγραφο των επιθεωρητών περιβάλλοντος για το θέμα των σκουπιδιών, τα οποία έχουν βρεθεί στο λιμάνι.

Όπως είπε οι ενδιαφερόμενοι φορείς, παρέστησαν, ωστόσο άλλοι απουσίασαν με τον κ. Αναγνώστου να αφήνει αιχμές κατά του Δήμου Βόλου, ο οποίος όπως είπε θα έπρεπε να δώσει το “παρών” αλλά δεν το έκανε. “Απουσίασαν και κάποιοι βέβαια, οι οποίοι πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι παρόντες, αλλά αυτή τη στιγμή η απόφασή μας είναι, πρώτον, να κοιτάξουμε να παρατείνουμε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης” δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το πώς μπορούν να χαρακτηριστούν τα σκουπίδια και αν γίνεται να θεωρηθούν σαν απόβλητα του Ντάνιελ, προκειμένου αν μπορούν να παραδοθούν και ατελώς στους ΦΟΔΣΑ. Επιπλέον να γίνει κάποια μελέτη για τη διαχείριση του όλου προβλήματος. Βέβαια το θέμα της χρηματοδότησης της μελέτης παραμένει σε εκκρεμότητα με τον ΟΛΒ να είναι αποδέκτης του συγκεκριμένου γεγονότος χωρίς να μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, δήλωσε πως το λιμάνι του Βόλου αποτελεί μέριμνα όλων και συμμετείχαν ως Περιφέρεια στη σύσκεψη
ώστε να έχουν εικόνα για το τι έχει συμβεί και να προσπαθήσουν να βρεθούν δίπλα σε όλο αυτό το πρόβλημα βοηθώντας με όποιο τρόπο μπορούν. Παράλληλα ζήτησε να παραταθεί το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επικρατεί επί Daniel. “Ήρθαμε με ειδικό περιβαλλοντικό σύμβουλο για να βοηθήσουμε και τον ΟΛΒ να βρει τον τρόπο πώς θα γίνει μια εργολαβία μέσω μιας μελέτης που ενδεχομένως θα δείξει ακριβώς και την ποσότητα των σκουπιδιών που υπάρχει και το πώς θα γίνει η διαχείρισή τους. Είμαστε λοιπόν εδώ και σε επόμενες συναντήσεις θα παρασταθούμε για να λυθεί αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί” κατέληξε η κ. Παπαδημητρίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους όσοι είχαν προσκληθεί (Οργανισμός Λιμένος Βόλου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, 4η ΠΕΔΙΛΣ, αρμόδια υπηρεσία Υπουργείου Ναυτιλίας, ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας, ΕΥΔΕ Θεσσαλίας), ενώ δεν παρευρέθηκε εκπρόσωπος από τον Δήμο Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.