Ως “εμπειρογνώμονας” του τουρισμού διορίζεται ο Κ.Λούλης στο γραφείο του υπουργού Χάρη Θεοχάρη

Θα προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του αλλά θα πληρώνεται τα οδοιπορικά του

Σε θέση άμισθου μετακλητού ειδικού συμβούλου στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, όπου εργάζεται και η πρώην σύντροφός του Ελένη Τζελέπογλου, διορίστηκε ο Βολιώτης επιχειρηματίας και πρώην Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής Κώστας Λούλης. Όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμόν 15120/25-9-2020 απόφαση του Υπουργού Τουρισμού στον κ. Λούλη ανατίθενται καθήκοντα σχετικά με τον σχεδιασμό και την υποβολή προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη, τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και τη στρατηγική επέκτασης στις διεθνείς αγορές, για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους, ήτοι από 14.09.2020 έως και 13.09.2021. Σύμφωνα με την απόφαση “ο ανωτέρω, ως εμπειρογνώμονας με ειδικό αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υποβολή προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη, τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και τη στρατηγική επέκτασης στις διεθνείς αγορές, θα παρέχει τις υπηρεσίες του στον Υπουργό Τουρισμού, θα υποστηρίζει στο αντικείμενό τους τα διοικητικά όργανα, τις επιτροπές και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού, θα υπηρετεί εθελοντικά και δεν θα λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή, εκτός των οδοιπορικών του.

Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι ωστόσο ο διορισμός του κ. Λούλη είναι και σε αυτή την περίπτωση παράνομος, αφού σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο 46 παρ. 7 του Ν.4622/2019 περί “επιτελικού κράτους”, στα ιδιαίτερα γραφεία μελών της Κυβέρνησης επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων ειδικών συμβούλων για ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα αντικείμενα, καθ’ υπέρβαση του οριζόμενου ανώτατου αριθμού συνεργατών υπηρετώντας εθελοντικά και δεν λαμβάνουν μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών τους, είναι διακεκριμένοι επιστήμονες ή εμπειρογνώμονες ειδικού αντικειμένου” κάτι που δεν μπορεί να θεωρηθεί επ’ ουδενί για τον κ. Λούλη ο οποίος το μόνο πτυχίο που διαθέτει είναι της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων, ενώ και η εμπειρία του στον τομέα του τουρισμού σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστά “εμπειρογνώμονα”.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Λούλης είχε ξηλωθεί με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής πολιτικής, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει το απαιτούμενο πτυχίο που προβλέπεται στο νόμο περί “επιτελικού κράτους” που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία για να κατέχει τη συγκεκριμένη θέση. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Καλπάκης: Γιατί τέτοια σπουδή για να παραμείνει οπωσδήποτε ο κ. Λούλης στο Υπουργείο Τουρισμού;

Σε δήλωσή του με αφορμή τον διορισμό του κ. Λούλη ως μετακλητού υπαλλήλου στο υπουργείο Τουρισμού, ο αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης αναφέρει τα εξής:
Η αξιοκρατία στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν έχει αδιέξοδα. Αφού με καθυστέρηση ενός έτους ο κ. Μητσοτάκης απομάκρυνε τον υμνητή της Χούντας και παρανόμως διορισθέντα Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Λούλη, αφού δεν είχε πτυχίο, δύο μήνες μετά και μόλις μία μέρα πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή τον επαναφέρει ως σύμβουλο στο Υπουργείο.

Ξέρουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα απαντήσει στα ερωτήματα για τη δήθεν αξιοκρατία, την αριστεία και το δήθεν επιτελικό κράτος. Ούτε γιατί επιμένει να στηρίζει έναν υμνητή της Χούντας.

Ας απαντήσει τουλάχιστον στο εύλογο ερώτημα: Γιατί τέτοια σπουδή για να παραμείνει οπωσδήποτε στο Υπουργείο Τουρισμού, έστω και ως άμισθος σύμβουλος, ο πρώην ταμίας του Ιδρύματος Μητσοτάκη;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.