Βαγγέλης Παπαθανασίου: “Το σύμπαν να μας δίνει ενέργεια και αρετή”

Είχε ευχηθεί ο συνθέτης που αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πριν από τέσσερα χρόνια

Ακριβώς πριν τέσσερα χρόνια ο σπουδαίος συμπολίτης μουσικοσυνθέτης είχε τιμηθεί για την πορεία και το έργο του με το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με αφορμή τις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση τριάντα ετών από την ίδρυση του πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Βαγγέλης Παπαθανασίου αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα. Μάλιστα είχε δώσει υπόσχεση να έρθει στην Ελλάδα και να συναντήσει όλους όσοι του απέδωσαν εκείνες τις τιμές, ευχόμενος “το σύμπαν να μας δίνει ενέργεια και αρετή”.

Την απονομή το χρυσού μεταλλίου έκανε ο τότε ο πρύτανης του Π.Θ. Γιώργος Πετράκος, που ταξίδεψε στο Παρίσι στις 18 Μαΐου του 2018, για το σκοπό αυτό και με δορυφορική σύνθεση από την Ελληνική Πρεσβεία στη Γαλλία με την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα Ergon Showground, του συγκροτήματος Τσαλαπάτα, είχε την ευκαιρία να ακούσει τον διάρκειας περίπου 20 λεπτών μουσικό πρόγραμμα με ενορχηστρωτικές προσεγγίσεις έργων του συνθέτη, συνδυασμένες με βιντεοσκοπήσεις, video art, φωνητικούς και οργανικούς αυτοσχεδιασμούς, καθώς και γνώριμα ακούσματα από την ελληνική έντεχνη και παραδοσιακή μουσική.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, λέγοντας πως ότι προέρχεται από τη χώρα του είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο.

«Δεν είχα ποτέ την ευκολία να λέω πολλά πράγματα, αλλά ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις χάνω τα λόγια μου. Είναι πάρα πολύ συγκινημένος, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι μια κατάσταση που είναι δύσκολο να αφομοιώσω, γιατί είναι σαν όνειρο όταν πρόκειται για τον τόπο που γεννήθηκα, όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν και τώρα βρίσκομαι εδώ και ακούω όλα αυτά τα απίθανα πράγματα που λένε για μένα, με κάνουν να νιώθω όχι πολύ βολικά», είχε πει χαρακτηριστικά, εκδηλώνοντας τη χαρά του για την προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς την εποχή που έφυγε από το Βόλο σε ηλικία 6 ετών δεν υπήρχε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.