«Ούτε γέλια, ούτε κλάματα… στην αγορά»

Με το άνοιγμα των καταστημάτων την περασμένη Κυριακή

Ικανοποιητική σε κάποιες περιπτώσεις εμπορευμάτων, αλλά χωρίς να θυμίζει άλλες καλές εποχές, χαρακτηρίστηκε προχθές η κίνηση στα καταστήματα του Βόλου, καθώς σύμφωνα με τους εμπόρους, αρκετοί ήταν οι καταναλωτές, που κατέβηκαν στην αγορά, την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων και κάποιοι εξ ΄αυτών προχώρησαν σε αγορές
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος τόνισε ότι «η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου ήταν σε γενικές γραμμές υποτονική. Ο καλός καιρός βοήθησε, ώστε οι συμπολίτες να κατέβουν στην αγορά, αλλά οι περισσότεροι κοιτούσαν τις βιτρίνες και λίγοι ήταν αυτοί που αγόραζαν».
Παράλληλα, υπήρξαν έμποροι που είπαν ότι η Κυριακή σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες της παγωνιάς ήταν ιδιαίτερα καλή.
Ο κ. Τσέλιος, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «όλη η περασμένη εβδομάδα πήγε πολύ άσχημα για τους εμπόρους, αφού εξαιτίας του χιονιά για δύο ημέρες τα εμπορικά ήταν ουσιαστικά κλειστά, Πέμπτη και Παρασκευή, πάλι η αγορά ήταν πολύ μουδιασμένη. Μόνο το Σάββατο και Κυριακή, κινήθηκαν κάπως τα πράγματα, αλλά και πάλι ήταν υποτονικά».
Όπως σημείωσε ταυτόχρονα, «αν υπολογίσουμε και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπου δύο ημέρες τα καταστήματα ήταν κλειστά, γενικώς μέχρι στιγμής έχουμε δουλέψει σε κάποιο υποφερτό επίπεδο δύο με τρεις ημέρες. Και επειδή οι οικονομικές απώλειες είναι πολύ μεγάλες, οι έμποροι ζητούν από την πολιτεία να δώσει παράταση στο χρόνο αποπληρωμής όλων τα ων υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο, ώστε να μπορέσουν να είναι συνεπείς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.