Πάλι στο Βόλο έψαχναν την 19χρονη Άρτεμις

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης της 19χρονης Αρτεμις από το Κορωπί, η οποία εξαφανίστηκε το μεσημέρι της 16ης Οκτωβρίου 2020. Μέσα στην εβδομάδα οι αστυνομικοί έλεγξαν πληροφορίες που ήθελαν η 19χρονη Αρτεμις από το Κορωπί να βρίσκεται στον Βόλο ενώ εξετάστηκαν και πληροφορίες που την ήθελαν να κινείται στο κέντρο της Αθήνας. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι πληροφοριοδότες ανέφεραν ότι η 19χρονη Αρτεμις φαινόταν φοβισμένη και τη συνόδευαν δύο άνδρες που έμοιαζαν να την κρατούν χωρίς εκείνη να το θέλει.

Η ροή των πληροφοριών εντάθηκε ύστερα από τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο τούνελ» που προβλήθηκε την Παρασκευή και ασχολήθηκε με την υπόθεση. Ο έλεγχος από την Αστυνομία, ωστόσο, δεν απέδωσε καρπούς, με τους αστυνομικούς και τον δικηγόρο της οικογένειας της 19χρονης Αρτεμις, Τάσο Ντούγκα, να υπογραμμίζουν ότι κάθε πληροφορία για την τύχη της κοπέλας ελέγχεται.

Εξαφανίστηκε τον Οκτώβριο από το Κορωπί η 19χρονη
Η 19χρονη Αρτεμις εξαφανίστηκε από το Κορωπί το μεσημέρι της 16ης Οκτωβρίου. Έφυγε από το σπίτι όπου ζούσε με την οικογένειά της στο Κορωπί στις 14:00, προκειμένου να κάνει αίτηση για δουλειά σε κατάστημα παιχνιδιών στην Παιανία. Λίγο πριν τις 16:00 ο θείος της φέρεται να δήλωσε ότι την είδε να περιμένει στη στάση του λεωφορείου ενώ στις 17:30 το κινητό της απενεργοποιήθηκε στην Κάντζα.

Από τότε η Αρτεμις δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Αστυνομική πηγή δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι η περιοχή όπου σταμάτησε να εκπέμπει το κινητό της τηλέφωνο ερευνήθηκε επισταμένως είτε για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός θανατηφόρου δυστυχήματος είτε ακόμα και αυτό της δολοφονίας κοντά στην περιοχή εξαφάνισής της. Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε και drone της ΕΛ.ΑΣ. και ζητήθηκε η συνδρομή στελεχών της ΕΜΑΚ, ακόμα και του Λιμενικού. Οι έρευνες απέβησαν άκαρπες.

Η μαρτυρία για τον οίκο ανοχής
Στο διάστημα που μεσολάβησε από την εξαφάνιση της 19χρονης έως σήμερα ελέγχθηκε ακόμα ανώνυμη πληροφορία ότι κρατείται και εργάζεται παρά τη θέλησή της σε οίκο ανοχής στον Κεραμεικό. Η μαρτυρία, όμως, αποδείχθηκε ότι ήταν κατευθυνόμενη από άτομα που ήθελαν να προκαλέσουν την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στον οίκο ανοχής και δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα.

Αντίστοιχα, φάρσα αποδείχθηκαν τηλεφωνήματα από αγνώστους στο κινητό τηλέφωνο του μεγαλύτερου αδελφού της Αρτεμις, που δήλωναν απαγωγείς και ζητούσαν λύτρα 5.000 ευρώ για να την απελευθερώσουν.

Η ερωτική απογοήτευση
Έρευνες έγιναν και στο προφίλ που διατηρούσε η κοπέλα στο Facebook. Διαπιστώθηκε ότι τέσσερις ημέρες πριν εξαφανιστεί διέγραψε από το προφίλ της περίπου 30 «φίλους». Πέραν αυτού, ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ένα μήνυμα ή κάποια ανάρτηση ικανή να τους οδηγήσει στα ίχνη της ή να ρίξει φως στο μυστήριο της εξαφάνισής της. Από την προσοχή των αστυνομικών δεν διέφυγε ότι η νεαρή κοπέλα είχε περάσει μια ερωτική απογοήτευση το καλοκαίρι.

Ο πρώην σύντροφός της διαπιστώθηκε ότι την είχε διαγράψει από τους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram. Εντοπίστηκε να υπηρετεί τη θητεία του στον Eβρο και, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, εξετάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.