Παν. Κουρουμπλής από τον Βόλο: Νέο πολιτικό και κοινωνικό αφήγημα για την Ευρώπη

??????????
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός ότι η Ευρώπη του σήμερα δεν είναι η Ευρώπη που θα θέλαμε και υπάρχει έντονος προβληματισμός, αν μπορεί να συνεχίσει έτσι η Ευρώπη ή να εκπονηθεί νέο πολιτικό και κοινωνικό αφήγημα πειστικό να κεντρίσει τον προβληματισμό των Ευρωπαίων και να γεννήσει νέα ελπίδα και όραμα, τόνισε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ στην επίσκεψη παραβρέθηκε και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

??????????

Ο ίδιος είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να απαλλαγεί από τις οικονομικές ανισότητες και από την λιτότητα, να προτάξει αφήγημα νέου κοινωνικού μοντέλου με νέες παραγωγικές σχέσεις στα πλαίσια και της χρήση των νέων τεχνολογιών ρομποτικής και νανοτεχνολογίας και να πείσει Ευρωπαίους ότι δε θα υποκύψει στον κινέζικο και ινδικό ανταγωνισμό.

Ο πρώην υπουργός είπε ότι οι Ευρωεκλογές αυτή τη φορά όπως ομολογείται είναι εξαιρετικά κρίσιμες, γιατί η Ευρώπη από την εποχή που έπεσε το τείχος του Βερολίνου βρίσκεται σε καθοδική πορεία κοινωνικής αφυδάτωσης όσων κατακτήσεων είχε τις προηγούμενες δεκαετίες πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πλέον ο Ευρωπαϊκός καπιταλισμός αρχίζει να χάνει το ανθρώπινο πρόσωπό του.

Έκανε δε λόγο για έναν πυροδοτούμενο Ευρωσκεπτισκισμό που αμφισβητεί τους θεσμούς και ελλειμματοποιεί τις σχέσεις του πολίτη με το ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι, συμπληρώνοντας ότι είναι μια Ευρώπη που αδυνατεί να διεκδικήσει να φορολογήσει τους κολοσσούς του διαδικτύου – κάτι πάει να κάνει ο Μακρόν – και μια Ευρώπη που άφησε πίσω της εκατομμύρια ανθρώπους στα αζήτητα, στο περιθώριο, στην εξαθλίωση και μια Ευρώπη που κλείνει τις πόρτες της στον πρόσφυγα – μετανάστη, φάνηκε αδύναμη στο να διαδραματίσει ρόλο στη Μέση Αναστολή ενώ ήξερε τις συνέπειες.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι μετά την πρόταση που του έγινε από τον πρωθυπουργό για να συμβάλλει στην συγκρότηση ενός τέτοιου προοδευτικού μετώπου και στα πλαίσια αυτά είπε το ΝΑΙ προσθέτοντας ότι του αρέσει το ρίσκο και διεκδικεί την εμπιστοσύνη των πολιτών με βάσει το τι είναι και το τι έχει κάνει μέχρι τώρα.

“Να αποσυνδέσουμε ανικανότητα από την αναπηρία”

Με αφορμή την πρόταση μομφής της ΝΔ για τον κ. Πολάκη, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι “Για άλλα μια φορά ο κ. Μητσοτάκης άρπαξε ευκαιρία που θα τον οδηγήσει σε εκτίμηση δεύτερη ότι είναι ατυχής η κίνηση αυτή. Εγώ από τα 10 χρόνια έχασα το φως μου από χειροβομβίδα που έπαιζα. Και έπρεπε να αποφασίσω αν θα νικήσω τη μοίρα. Διεκδίκησα να είμαι αυτό που εγώ θέλω. Όσοι με γνωρίζουν γιατί εδώ στην πόλη έχω έρθει και ως Γεν. Γραμματέας και ως τρεις φορές υπουργός. Πήγα στις Άρπες Πεταλούδες και με υποδέχτηκαν θερμά, γιατί γνωρίζουν όλοι τη συνεισφορά μου”.

Ο κ. Κουρουμπλής, αναφέρθηκε στην ίδρυση της ΕΛΕΠΑΠ λέγοντας ότι βρέθηκε στο Βόλο και ως υπουργός Υγείας, Εσωτερικών και Ναυτιλίας. «Δέχθηκα πολύ σκληρές κριτικές. Δεν παραπονέθηκα γιατί δεν ήθελα να με αντιμετωπίζουνε ως διαφορετικό. Κι όταν βουλευτής ξεστόμισε βαριά κουβέντα για το ζήτημα πετρελαιοκηλίδας, σας προκαλώ να ρωτήσετε τι δουλειά έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας κι έχουν μεταφορικό ισοδύναμο όπως και τα δικά σας νησιά και αναβάθμιση λιμανιών κ.α.», τόνισε.

Τέλος, ανέφερε, ότι ο ίδιος αγωνίστηκε, διεκδίκησε και κέρδισε το δικαίωμα αναπήρων στην παραγωγική διαδικασία καθώς μέχρι το 1981 υπήρχε ο Νόμος της αρτιμέλειας. «Να αποσυνδέσουμε την ανικανότητα από την αναπηρία. Τα επιδόματα έρχονται να καλύψουν το κενό. Να δώσει μέσα και υπηρεσίες το κράτος», επισήμανε.

??????????

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.