Πανελλαδικές: Στη συνδρομή του σχολείου στη Δημοκρατία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι

Βατό και για προετοιμασμένους μαθητές ήταν το θέμα

Η συνδρομή του σχολείου στη δημιουργία δημοκρατικών πολιτών, ήταν το θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, που διαγωνίστηκαν στο πρώτο μάθημα, ενώ σε επίπεδο Μαγνησίας δεν υπήρξαν προβλήματα και οι απόντες ήταν λίγοι, κυρίως υποψήφιοι παλαιότερων ετών.

Στο Μαγνησία εξετάστηκαν 1482 υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια, με θέμα της δημοκρατία, ενώ στο 7ο ΓΕΛ Βόλου όπου λειτουργεί εξεταστικό Κέντρο διευθυντής του σχολείου, π. Ιωάννης Μανίκας, συνταξιοδοτείται με εκατοντάδες παιδιά να έχουν περάσει ως υποψήφιοι από το συγκεκριμένο σχολείο. Τη συνεισφορά του πατέρα Μανίκα στην εκπαίδευση εξήρε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου και μέλος της Επιτροπής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, Αρετή Τζανετοπούλου. «Ο πατέρας Ιωάννης παίζει σπουδαίο ρόλο στο ηθικό των παιδιών, και δίνει πολύ δύναμη και κουράγιο στα παιδιά», τόνισε.

Σε ότι αφορά τη σημερινή διαδικασία, όλα κίνησαν ομαλά. Τα θέματα μεταδόθηκαν στις 8:31 π.μ. και στις 9:08 τα παιδιά ξεκίνησαν να γράφουν. Το θέμα κρίθηκε βατό από τους φιλολόγους και μεταξύ των ΣΟΣ, ενώ σήμερα δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση υποψηφίου που να έχει μαζί στην τάξη το κινητό του.

«Το θέμα αφορούσε τη δημοκρατία, ένα ενδιαφέρον θέμα, με ζητήματα στην έκθεση όσον αφορά το δημοκρατικό πολίτη και τι πρέπει να κάνει το σχολείο για να δημιουργήσει δημοκρατικούς πολίτες», ανέφερε η κ. Τζανετοπούλου. «Πρόκειται για ένα θέμα πολύ σημαντικό για τον προβληματισμό των νέων. Όσον αφορά τις ασκήσεις, ήταν διαβαθμισμένες κατά τη γνώμη μου και αφορούσαν ύλη όλων των τάξεων του Λυκείου», εξήγησε.

Από την πλευρά της η Ασπασία Μπάσιου, διευθύντρια του Λυκείου Καναλίων και μέλος της Επιτροπής ανέφερε ότι όλα κύλησαν ομαλά. «Προφανώς κάποιο άγχος μπορεί να υπάρχει σε μαθητές και γονείς, ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία, με ηρεμία να αντιμετωπίσουν αυτή τη μάχη για τις εξετάσεις. Και αυτή τελειώνει την ημέρα που δίνουν το τελευταίο μάθημα και σίγουρα δεν θα είναι η μοναδική», τόνισε.

Η ΔΔΕ
Σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, διεξήχθησαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των αποφοίτων μαθητών των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων στα 21 εξεταστικά κέντρα της ΔΔΕ Μαγνησίας, στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, αναφέρει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.

Στις εξετάσεις συμμετείχαν 1410 μαθητές σε σύνολο 1451 και απουσίασαν 41, ενώ οι εξετάσεις εξελίχθηκαν απόλυτα ομαλά.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ συνεχίζονται την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 με τα μαθήματα, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα για την Ομάδα Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά για τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών και Οικονομίας & Πληροφορικής.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ συνεχίζονται το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.