ΔΕΥΑΜΒ: Εισπρακτική για τις οφειλές 10 εκ. ευρώ από λογαριασμούς νερού

Αφορά σε 5500 καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές

Στο ποσό των 10,3 εκ. € ανέρχονται οι οφειλές 5.500 καταναλωτών προς τη ΔΕΥΑΜΒ και η Επιχείρηση μόνο το τελευταίο δίμηνο του 2019 κατάφερε, με το μέτρο της διακοπής υδροδότησης για συστηματικούς οφειλέτες, να αυξήσει τα έσοδά της κατά 350.000 €, ενώ στόχος για τη νέα χρονιά είναι να εισπράξει ποσό περίπου 2 εκ. €.

Τα παραπάνω τόνισε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ο γενικός διευθυντής Δημήτρης Κουτσιφέλης, ενώ αποφασίστηκε να ανατεθεί σε ιδιώτη η διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Επιχείρησης μόνο το τελευταίο δίμηνο του 2019, από την εφαρμογή του μέτρου των διακοπών υδροδότησης σε οφειλέτες, στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ μπήκαν έσοδα 350.000 €. «Εάν τηρήσουμε με συνέπεια το πρόγραμμα για τις διακοπές και φυσικά και με τους διακανονισμούς που παρέχουμε, έχουμε στόχο να αυξηθούν τα έσοδα κατά 2 εκ. €, το 2020» ανέφερε ο κ. Κουτσιφέλης.

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε σήμερα να αναθέσει σε εργολάβο ιδιώτη το έργο διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έναντι 260.000 €, για έναν χρόνο. Τη διαφωνία του εξέφρασε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ, Δημήτρης Τιλελής, που είπε ότι αρχή του Σωματείου να διαφωνεί με τέτοιες πρακτικές και να ζητά να αναλάβει η ΔΕΥΑΜΒ αυτό το έργο.
Ο σύμβουλος της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» Λεωνίδας Μαυρογιάννης, είπε ότι διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση τομέων της Επιχείρηση ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, υποστήριξε πως αφενός οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένη πρόταση και όχι μόνο να διαφωνούν, αφετέρου το προσωπικό που έχει η Επιχείρηση διαθέσιμο δεν είναι αρκετό για να αναλάβει και αυτό το έργο.
Ο κ. Μαυρογιάννης πρότεινε να απασχοληθούν σε αυτό οι 19 υδραυλικοί που θα προσληφθούν με οκτάμηνη σύμβαση, όμως, ο κ. Κουτσιφέλης του απάντησε πως οι υδραυλικοί αυτοί θα απασχοληθούν στα συνεργεία των βλαβών, αφού οι τεχνίτες αναγκάζονται να πηγαίνουν μόνοι τους, λόγω έλλειψης προσωπικού. Όπως είπε μόλις πέντε συνεργεία τεχνικών έχουν να αντιμετωπίσουν περίπου 4000 βλάβες ετησίως.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ θα αναλάβει όλες τις τεχνικές εργασίες που αφορούν τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως την αφαίρεση και επανατοποθέτηση του υδρομέτρου, και την αντικατάσταση του υδρομετρητή, ενώ οι υδραυλικοί που απασχολούνταν στη συγκεκριμένη υπηρεσία, θα στελεχώσουν τα συνεργεία αποκατάστασης βλαβών.
Στον ιδιώτη θα δίνεται κάθε εβδομάδα από τη ΔΕΥΑΜΒ η λίστα με τις διευθύνσεις των καταναλωτών όπου θα γίνεται η διακοπή και δύο φορές την ημέρα θα ενημερώνεται για τους καταναλωτές που προχώρησαν σε διακανονισμό ή εξόφλησαν τις οφειλές τους. Η υδροδότηση θα πρέπει να αποκαθίσταται σε διάστημα δύο ωρών από την ώρα που ενημερώθηκε ο εργολάβος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρείται παράβαση της σύμβασης. Αν η αποκατάσταση καθυστερήσει, θα επεμβαίνουν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ και ο εργολάβος θα χρεώνεται με την αντίστοιχη δαπάνη, ενώ προβλέπονται και κυρώσεις σε βάρος του. Σε περίπτωση αφαίρεσης και επανατοποθέτησης του υδρομετρητή, θα πρέπει να γίνεται σε διάστημα τεσσάρων ωρών. Η ΔΕΥΑΜΒ υπολογίζει ότι ο εργολάβος θα προχωρήσει σε επεμβάσεις διακοπής, αφαίρεσης ή επανατοποθέτησης σε 73.000 υδρόμετρα, στη διάρκεια της σύμβασης.

Θα προσληφθούν 19 οκταμηνίτες
Το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη 19 ατόμων, με σύμβαση οκτώ μηνών. Πρόκειται για οκτώ υδραυλικούς, τρεις υπαλλήλους διοικητικού, έναν μηχανικό πληροφορικής, έναν πολιτικό μηχανικό, έναν ηλεκτρολόγο, δύο πρακτικούς μηχανικούς και έναν ηλεκτροσυγκολλητή. Για τις θέσεις αυτές, είχαν κατατεθεί 110 αιτήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.