Παπαπέτρος για Μπέο: «Η καταδίκη του δημάρχου «καμπανάκι» για την προσβλητική συμπεριφορά του»

Τι ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5

Το γεγονός ότι η καταδικαστική απόφαση κατά του δημάρχου, που κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση κατά των κ.κ. Βαξεβανόπουλου και Λημνιού, πρέπει να είναι «καμπανάκι» για τον ίδιο ότι δεν μπορεί να απευθύνεται σε πολίτες και μάλιστα σε ανθρώπους που έχουν κάποια κοινωνική δραστηριότητα και συμμετέχουν σε φορείς, συλλογικότητες και ανώσεις προσώπων και να τους προσβάλει, ανέφερε ο Νίκος Παπαπέτρος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και δικηγόρος των δύο δημοτικών συμβούλων της παράταξής του πλέον στην χθεσινή δίκη.

Ο κ. Παπαπέτρος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ για την υπόθεση που ήταν καταδικαστική για τον δήμαρχο με ποινή φυλάκισης 9 μηνών, δίκη στην οποία συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας ήταν ο ίδιος με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μόσχο και τόνισε ότι τα Δικαστήρια δεν είναι τζόγος να πανηγυρίζουμε με μια καλή ζαριά, αλλά απονέμουν δικαιοσύνη με βάση αποδεικτικό υλικό που έχουν από τη δικογραφία και καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα.
Ο κ. Παπαπέτρος τόνισε ότι το αποτέλεσμα της δίκης δεν οφείλεται στον ίδιο και στον συνάδελφό του, αλλά η δικαιοσύνη ορθά έκρινε τη συγκεκριμένη υπόθεση και απέδωσε αυτά που έπρεπε να αποδώσει και καταδίκασε κάποιον που συμπεριφέρθηκε υβριστικά απέναντι σε πολίτες για την κοινωνική τους δραστηριότητα.

Ο δημοτικός σύμβουλος και νομικός έκανε λόγο για γνωστή τακτική του δημάρχου για αλλοίωση των στοιχείων των ονομάτων (στην προκειμένη περίπτωση Μπαξεβανόπουλο τον κ. Βαξεβανόπουλο, με πρόθεση προσβολής, όπως γίνεται και με τον ίδιο – τον έχουν αποκαλέσει Παπαλάμπρο – τόσο από τον κ. Μπέο όσο και από ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου.
Με αφορμή το ότι ο δήμαρχος καταδικάστηκε γιατί κατηγόρησε τους κ.. Βαξεβανόπουλο και Λημνιό όχι χρηματίζονται από την ΑΓΕΤ, τη στιγμή που δωρεές της τσιμεντοβιομηχανίας προς τον Δήμο ο κ. Παπαπέτρος είπε ότι είναι πολιτικό θέμα και δεν αποτελεί αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης, διότι η ΑΓΕΤ είναι μια ανώνυμη εταιρία, που διαχειρίζεται τα οικονομικά της με τον τρόπο που η ίδια θέλει και εάν οι χορηγίες αυτές δεν γίνονται για λήψη ανταλλαγμάτων, δεν τρέχει τίποτα.
«Στην αντίθετη περίπτωση, εάν η ΑΓΕΤ κάνει δωρεές για να έχει ανοχή σε πιθανούς ελέγχους και αυτό αποδειχτεί, τίθεται ζήτημα έρευνας, γιατί τότε δεν πρόκειται για χορηγίες, αλλά για ανταλλάγματα», τόνισε.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι ποτέ δεν ένιωσε χασοδίκης, όπως τον αποκαλεί ο κ. Μπέος στα Δημοτικά Συμβούλια και οι χαρακτηρισμοί αυτοί αφορούν την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι την πολιτική του, γι’ αυτό και δεν τους ανέχεται.

Για τον τελικό Κυπέλλου
Για το θέμα του τελικού Κυπέλλου που ο δήμαρχος θέλει να τοποθετήσει κάμερες αξίας περίπου 300.000 € για τη διεξαγωγή του χωρίς θεατές, ο κ. Παπαπέτρος είπε ότι το να έχει το στάδιο κάμερες για να μπορούν να διεξάγονται διεθνείς αγώνες ή αγώνες Α’ κατηγορίας είναι σωστό, αλλά το θέμα είναι ότι το Πανθεσσαλικό το διαχειρίζεται μια ανώνυμη εταιρία, που μοναδικά έσοδα έχει τα 1500 € που πληρώνει ο ΝΠΣ ίσως και 1500 € από τη Νίκη Βόλου, με 3000 € μηνιαίως.
Ετησίως τα έσοδα είναι 36.000 € και αν αφαιρεθούν τα λειτουργικά έξοδα, ίσως τα έσοδα είναι ελάχιστα και παραμένει το ερώτημα από ποιο ταμείο θα δοθούν τα χρήματα αυτά, διότι ο Δήμος Βόλου δεν διαχειρίζεται το Πανθεσσαλικό η αν θα δώσει κάποια χρήματα η ελληνική Πολιτεία.

Ο δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ότι εάν το Πανθεσσαλικό εισέπραττε αναλογικά δικαιώματα, όπως έπρεπε να εισπράξει με βάσει τους χρήστες του γηπέδου, τότε πιθανότητα θα είχε έσοδα και ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει αυτά τα έσοδα για την αναβάθμιση του Πανθεσσαλικού, γι’ αυτό το έδωσε η Πολιτεία στον Δήμο, επισήμανε ο κ. Παπαπέτρος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.