Αικ. Πάππα: Ας περιμένουμε τα πορίσματα της Εισαγγελίας και του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας

Απαντά η ταμίας του ιδρύματος στη διοίκηση του Φιλανθρωπινού Σωματείου

Απάντηση στα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Γηροκομειο Βόλου” που δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο δίνει με δήλωσή της η ταμίας του ιδρύματος Αικατερίνη Πάππα, συστήνοντας σε όλους να περιμένουν τα πορίσματα τόσο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου όσο και του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π) που έχουν επιληφθεί προκειμένου να διερευνήσουν τις καταγγελίες για οικονομικές παρατυπίες.

Η ανακοίνωση της κας Παππά έχει ως εξής:
Ανακοίνωση της Αικατερίνης Πάππα του Ιωάννη και της Ανδρονίκης, με ιδιότητα μου ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Γηροκομείον Βόλου, κατοίκου Βόλου, οδός Γαλλίας αρ. 196.

Βόλος, 4 Αυγούστου 2018
Σχετικά με την ανακοίνωση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Βόλου «Γηροκομείον Βόλου, όπως δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο της 4ης Αυγούστου 2018 και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας αναφέρω τα εξής:

1) Καταρχήν επισημαίνω, προς αποφυγή κάθε σύγχυσης ότι το Φιλανθρωπικό Σωματείο Γηροκομείον Βόλου, δεν είναι το Ίδρυμα Γηροκομείον Βόλου. Πρόκειται για δύο διαφορετικά και ξεχωριστά νομικά πρόσωπα, με διαφορετικά Διοικητικά Συμβούλια. Κατόπιν αυτού το Φιλανθρωπικό Σωματείο Γηροκομείον Βόλου, είναι εντελώς αναρμόδιο να απαντά για θέματα διοίκησης του Ιδρύματος Γηροκομείον Βόλου.

2) Ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση ότι δήθεν έληξε η θητεία μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Γηροκομείον Βόλου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας αναφέρω ότι δυνάμει της υπ’ αριθμ. πρωτ. 4746/11-7-2017 απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων, Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα «απόφαση συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου Ιδρύματος ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΝ ΒΟΛΟΥ», (ΑΔΑ: 6Θ7Ω7ΛΡ-ΛΜ0), αποφασίστηκε η τοποθέτηση μου ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Γηροκομείον Βόλου», με τριετή θητεία και συγκεκριμένα έως την 11-7-2020. Επισημαίνω μάλιστα ότι αυτό το γεγονός, το ΔΣ του Φιλανθρωπικού Σωματείου το γνωρίζει όχι μόνο από την ανωτέρω απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και από την πρόσφατη υπ’ αριθμ. πρωτ. 5360/26-7-2018 απάντηση της Περιφέρειας προς αυτό, με επισυναπτόμενη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας.

3) Ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση ότι δήθεν δεν εκλέχθηκα στις πρόσφατες εκλογές της 13/6/2018 του Φιλανθρωπικού Σωματείου . Η αλήθεια είναι ότι τα μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου με τίμησαν με την ψήφο τους, αναγνωρίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά μου και εξελέγην μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Σωματείου.

Τα ανωτέρω αποδεικνύονται από έγγραφα και αποφάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και διαψεύδουν πανηγυρικά τους ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της ανακοίνωσης των μελών του Φιλανθρωπικού Σωματείου , όπως αόριστα αναγράφεται στο δημοσίευμα, προκαλώντας ερωτηματικά για την σκοπιμότητα αυτών των ψευδών ισχυρισμών.
Αντιπαρέρχομαι όλων των λοιπών συκοφαντικών αναφορών στο πρόσωπό μου, δηλώνοντας ότι ως ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Γηροκομείον Βόλου, έχω κάθε δικαίωμα να ζητώ διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών συναλλαγών του Ιδρύματος και μάλιστα επί συγκεκριμένων οικονομικών συναλλαγών και της νομιμότητας αυτών . Επίσης είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μου να απευθύνω ερωτήματα στον Πρόεδρο του Ιδρύματος σχετικά με οικονομικές συναλλαγές, επί των οποίων – προς γνώση όλων- επισημαίνω ότι, από την 26/6/2018, δεν έχει απαντήσει ακόμα εγγράφως, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένως του ζητήθηκε κατά τις συνεδριάσεις τριών Διοικητικών Συμβουλίων του Ιδρύματος . Λυπάμαι εάν αυτό είναι δυσάρεστο!

Τέλος αναφορικά με τα όσα αναγράφονται σχετικά με οικονομικές παρατυπίες ή όχι, δηλώνω ότι επί αυτών έχουν ήδη επιληφθεί τόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, όσο και το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π) και ως εκ τούτου αφ΄ης στιγμής επαϊοντες έχουν επιληφθεί επί των θεμάτων αυτών, καλό θα είναι να αναμένουμε τα πορίσματά τους .
Μετά τιμής
Αικατερίνη Πάππα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.