Παραλήφθηκε η μελέτη για το Μουσείο Αργούς

Ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό την οριστική παραλαβή της αρχιτεκτονικής μελέτης για το Μουσείο της Αργούς, με τον σύμβουλο της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Τέλη Δουλόπουλο να διευκρινίζει ότι δεν έχει απαντήσει στην πρόταση που του έγινε από τον δήμαρχο στην Επιτροπή Εξεύρεσης Πόρων.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι καθυστέρηση πέντε χρόνια να αποδεχτεί τα στοιχεία του διαγωνισμού κι όπως είπε «Αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη ημέρα ανάληψης καθηκόντων σας. Έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια να λοιδορηθούν άνθρωποι, ο διαγωνισμός, το Μουσείο για να έρθουμε στο σήμερα να κάνουμε την παραλαβή μελέτης που έπρεπε να ‘χει τελειώσει από τον πρώτο χρόνο θητείας σας. Καλώς ήρθε γιατί κάποτε κι αυτή η δράση θα γίνει και δε θα είστε εσείς που θα το κάνετε».

Απαντώντας ο δήμαρχος Αχ. Μπέος στον κ. Δουλόπουλο είπε ότι είπε τη μισή αλήθεια, ήταν επιλογή του να γίνει διαπαραταξιακή επιτροπή και όταν του έκανε την πρόταση, ο ίδιος του είπε να συζητήσει με τον επικεφαλής κ. Μιτζικό, οπότε αποφάσισε να τον απομακρύνει. Από την πλευρά του ο κ. Δουλόπουλος δήλωσε ότι δεν απάντησε στην πρόταση του κ. Μπέου, συνεπώς δεν νοείται αντικατάσταση από μια επιτροπή, της οποίας ουδέποτε αποδέχτηκε να είναι μέλος.

Πρόσληψη διμηνιτών
Στο θέμα της πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας είπε ότι την ώρα που οι 25 προσλήψεις στη ΔΕΥΑΜΒ δεν έγιναν, η Δ.Α. προχωρά σε πρόσληψη 47 διμηνιτών, όπου υπάρχουν πολλά ρουσφέτια και πρόσθεσε ότι τα δίμηνα καταστρέφουν και δεν δημιουργούν.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου είναι ότι για τις προσλήψεις δεν έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες, ενώ ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, του είπε ότι τα δίμηνα είναι επιλογή της Δημοτικής Αρχής που θα κριθεί από τον κόσμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.