Παραλήρημα Μπέου κατά των μειοψηφιών για το Πανθεσσαλικό

Επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης για το υψηλό κόστος χρήσης

Σε υβριστικό παραλήρημα κατά των παρατάξεων των μειοψηφιών του πολιτικού συστήματος και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, ξέσπασε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, στη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή το θέμα της παραχώρησης χρήσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Δήμο. Αρνητικές ήταν οι μειοψηφίες στην έγκριση της σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Βόλου, που εξέφρασαν επιφυλάξεις γιατί το κόστος λειτουργίας του σταδίου είναι μεγάλο και θα κληθεί να το πληρώσουν οι δημότες.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος είπε ότι περιέρχεται επιτέλους, μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, στον Δήμο μια περιουσία πλέον των 100 εκ. €, για να αξιοποιηθεί και να φανεί χρήσιμη στην τοπική κοινωνία.
Κατηγόρησε δε τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές ότι προσπαθούσαν να το πάρουν τόσα χρόνια χωρίς αποτέλεσμα και ότι έκαναν μελέτες και έπαιρναν δάνεια, ενώ δεν είχαν αυξήσει την περιουσία του Δήμου.

Για το Πανθεσσαλικό Στάδιο ανέφερε ότι ο κλήρος έπεσε στη Δημοτική Αρχή, που το διεκδίκησε από την κυβέρνηση, όπως θα πέσει και για τη χερσαία ζώνη και το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου, ενώ τόνισε ότι όσες επαγγελματικές ομάδες το χρησιμοποιούν θα συμβάλουν στα έξοδα λειτουργίας και δεν θα επιβαρύνεται μόνο ο Δήμος.

Αναφερόμενος στις μελέτες που ζήτησαν οι μειοψηφίες για το ετήσιο λειτουργικό κόστος, ο Αχ. Μπέος απάντησε “καταλαβαίνει ο κόσμος τι φρούτα είναι κάποιοι τύποι και μιλάνε για μελέτες. Τόσα χρόνια κάνατε μελέτες για να παίρνετε δάνεια κι ήρθαμε εμείς οι μαλ…ς να αποπληρώσουμε 18 δάνεια. Εμείς δεν πήραμε ένα δάνειο. Τι μελέτες και κουραφέξαλα λέτε; Κουράζετε τον κόσμο”…

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι το Πανθεσσαλικό είναι μια περιουσία που η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε, μετά τις τρικλοποδιές με την προηγούμενη κυβέρνηση και το παίρνει με 600.000 € της ΕΤΑΔ για βελτιώσεις χώρου.
«Αν θεωρείτε ότι η Πάτρα και το Ηράκλειο έχουν δυνατότητα να συντηρούν, εμείς έχουμε περισσότερες ικανότητες από εσάς που είστε κομματικοί εγκάθετοι. Αντί να πείτε ένα μπράβο λέτε για μελέτες. Η σημερινή Δ.Α. δεν κάνει οικονομικές μελέτες για να παίρνει δάνεια και να αποπληρώνει ο Δήμος. Εμείς αναλάβαμε να εκπληρώσουμε ότι δεν κάνατε εσείς Για να τελειώσει το πανηγύρι με τις επερωτήσεις. Υπηρετούμε και παλεύουμε για την πόλη. Είστε τυχεροί που δεν έχει Δ.Σ. διά ζώσης, θα γινόταν σήριαλ», τόνισε ο Αχ. Μπέος.

Οι μειοψηφίες
Αντέδρασαν στα λεγόμενα του δημάρχου και στην επίθεση κατά πάντων που εξαπέλυσε οι επικεφαλείς των μειοψηφιών και έθεσαν ερωτήματα που θα καλυφθεί το ετήσιο κόστος λειτουργίας, που εκτιμάται ότι θα είναι 500.000 € περίπου.
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης έκανε λόγο για ευκαιρία που έχει η ΕΤΑΔ να δώσει το Πανθεσσαλικό με το ευτελές ποσό των 600.000 € στον πρόθυμο Δήμο Βόλου. Ζήτησε επιπλέον πληροφορίες για τη σύμβαση, για το επιχειρηματικό σχέδιο που προσδιορίζει τη βιωσιμότητα, ποιο διαχειριστικό μοντέλο θα εφαρμοστεί για να αποφευχθούν σπατάλες.
Η παράταξη ψήφισε αρνητικά στην έγκριση της παραχώρησης της χρήσης στον Δήμο Βόλου.

Έθεσε δε θέμα διαχειριστικής ανεπάρκειας της Δημοτικής Αρχής σε μεγάλα έργα όπως το Δικαστικό Μέγαρο και το πάρκινγκ της Φιλελλήνων.

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι στο Δήμο χαρίζεται μια περιουσία με αντάλλαγμα 600.000 € που υπολογίστηκε ότι απαιτούνται για ένα σύγχρονο στάδιο που θα φιλοξενεί διεθνείς αγώνες και με συντήρηση που θα γίνει κατά 90% από την ΕΤΑΔ.
Για το Δικαστικό Μέγαρο είπε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να το φτιάξει και ο Δήμος συνδράμει δίνοντας μια έκταση, ενώ η Δ.Α. είναι αρωγός στη δημιουργία ενός νέου δικαστικού μεγάρου, αντάξιου της πόλης.

Σχετικά με το πάρκινγκ της Φιλελλήνων είπε ότι δεν έγινε η χάρη των προηγούμενων να είναι κουφάρι και εστία μόλυνσης πάνω από 12 χρόνια στο κέντρο της πόλης. Όπως είπε εμείς κρινόμαστε από το λαό του Βόλου, δεν είναι κονκλάβιο 200 οικογενειών, με τις απάτες και τα φαινόμενα ΕΡΓΗΛ και η ΔΑ έχει την αξιοπρέπεια να φύγει, αν οι Βολιώτες κουραστούν και δεν τη θέλουν.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκης είπε ότι ο δήμαρχος όταν στριμώχνεται απεμπολεί θέματα της πόλης και ζήτησε να γίνει ένα σύσκεψη με όλους τους φορείς και να κατατεθεί άμεσα πρόταση, για ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου.
Για το θέμα του Πανθεσσαλικού κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι εξασφάλισε 600.000 € για επτά χρόνια, τη στιγμή που τα λειτουργικά έξοδα είναι περίπου 500.000€ ετησίως, δεν έχει γίνει οικονομικό πλάνο και σύμφωνα με τη σύμβαση η ΕΤΑΔ θα παίρνει 20% των εκδηλώσεων που θα γίνουν.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή ανέθεσε τρεις μελέτες σε συγκεκριμένη εταιρία άνω των 80.000 € σε τρεις μήνες και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Βόλου στα θέματα αθλητικών εγκαταστάσεων έχει μετρηθεί και έχει βρεθεί κάτω από τη βάση, χαρακτηρίζοντας ετεροβαρή την σύμβαση.
Τέλος, πρότεινε να συσταθεί φορέας με τον Δήμο και την Περιφέρεια και άλλους αθλητικούς φορείς.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα, ανέφερε ότι το στάδιο έχει μεγάλο ρίσκο έτσι όπως παραχωρείται και θα το επιβαρυνθούν οι δημότες, ζητώντας να επιστραφεί η σύμβαση και να γίνει νέα διαπραγμάτευση για να μην επιβαρυνθούν οι δημότες, ενώ ψήφισε λευκό.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος, αναφέρθηκε στον υβριστικό τρόπο του δημάρχου χαρακτηρίζοντάς τον, από τους πιο συστημικούς δημάρχους στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και να διεκδικεί.

Για το Πανθεσσαλικό, τόνισε ότι αποδεικνύεται ότι ο δήμαρχος, υπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης για το στάδιο που είναι περιουσία του ελληνικού λαού. «Αυτό που έκανε ο σήμαρχος είναι να εφαρμόζει τον κανονισμό εκμίσθωσης παραχώρησης της ΕΤΑΔ δεν του παραχωρεί η ΕΤΑΔ τίποτα. Καθαρίζει την μπουγάδα που θα την πληρώσουμε εμείς και θα παίρνει και το 20% από τα έσοδα. Αυτό υπέγραψε κι έχει λερωμένη τη φωλιά του και γι’ αυτό το παραλήρημα. Καλό θα ήταν να κατεβάσει τους τόνους. Έχει μετατρέψει το Δήμο σε επιχείρηση. Καθόμαστε και ακούμε για Σαββίδη, ΝΠΣ, Κούγια, Είναι λίγος μικρός κι εμείς ξέρουμε να σηκώνουμε τους τόνους”, τόνισε.
Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Βασ. Ντακούμης, κατήγγειλε μπούλινγκ από πλευράς δημάρχου κι ότι δεν είναι όροι συζήτησης αυτοί, ζητώντας να απαιτηθεί από τους δημοτικούς συμβούλους να αυτοπεριορίσει το λεξιλόγιό του ο Αχ Μπέος.

Οι Γ. Μουλάς – Θ. Θεοδώρου
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς ζήτησε από τους συμβούλους να εμβολιαστούν, να αποκτήσουν ανοσία για να μπορούν τα Δημοτικά Συμβούλια να γίνονται δια ζώσης.
Ζήτησε από τον κ. Αποστολάκη να αφήσει τις μηνύσεις που έκανε, με τον επικεφαλής της παράταξης να απαντάει ότι είναι η μόνη άμυνά του μετά τις 2-3 μηνύσεις που δέχτηκε από τον δήμαρχο για τις τοποθετήσεις του.
Για το δικαστικό μέγαρο, ο κ. Μουλάς είπε ότι θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταλήξουν κάπου, ενώ για το Πανθεσσαλικό είπε ότι «το θέμα που τίθεται είναι αν θέλουμε ένα κρατικοδίατο Πανθεσσαλικό ή αν θέλουμε να περάσει στο Δήμο και να το τρέξει και να μη μένει αναξιοποίητο κουφάρι.
Σύμφωνα με τον ίδιο η αγωνία των μειοψηφιών είναι τι θα γίνει μετά από 20χρόνια που δε θα είναι δήμαρχος ο Μπέος, γιατί όσα χρόνια θα είναι δήμαρχος θα βγάλει τα έξοδά του.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου ανέφερε ότι το στάδιο τόσα χρόνια ήταν κλειστό και μέσω της παραχώρησης το θετικό είναι ότι θα είναι ανοιχτό για Συλλόγους και ατομική άθληση.
Το πώς θα λειτουργήσει, ποια είναι τα έξοδα και πως θα γίνει η διαχείριση θα μας απασχολήσει σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.