Παραμένουν στο πάρκο και επιμένουν οι κάτοικοι στα «Αστέρια» της Αγριάς

Από παλαιότερη συγκέντρωση των κατοίκων
Ο Εκπολιτιστικός διερευνά αν το έργο πληροί τις προϋποθέσεις ΕΣΠΑ

Για τέταρτη μέρα βρίσκονται σήμερα επί ποδός οι κάτοικοι στα «Αστέρια» Αγριάς, που προσπαθούν να σταματήσουν το έργο κατασκευής του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΜΒ, στο μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή, ζητώντας και προτείνοντας, να δημιουργηθεί στο χώρο μπροστά από την ΕΛΙΝ.
Η κατάσταση σήμερα είναι ήρεμη, χωρίς παρουσία αστυνομίας, συνεργεία κλάδεψαν μερικά κλαδιά μέχρι τις 10 το πρωί και στη συνέχεια αποχώρησαν και μετά τη στάση της Δημοτικής Αρχής, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος, σύμφωνα με τον πρόεδρο, ξεκινά έρευνα, κατά πόσο το έργο πληροί τις προϋποθέσεις του ΕΣΠΑ.
Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Ένα» ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αστέρια Αγριάς Κώστας Θεοδοσόπουλος, τόνισε ότι από χθες με την εισβολή της Αστυνομίας, συντελείται η καταστροφή ενός πάρκου που ανήκει στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων.
Όπως εξήγησε, το ιδιοκτησιακό προκύπτει από τα συμβόλαια των όμορων στο πάρκο κατοικιών, από το 1955 ως το 2010, που γράφουν ότι ο χώρος πλησίον των ομόρων κατοικιών είναι χώρος των Δημοσίων Υπαλλήλων «Αστέρια» Αγριάς.

«Είχε απορριφθεί ομόφωνα η κατασκευή»
Όσον αφορά στον σχεδιασμό του έργου που έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, ανέφερε ότι ο φάκελος παρέπεμπε στο νεοεκλεγέν Τοπικό Συμβούλιο Αγριάς, να γνωμοδοτήσει εάν το αντλιοστάσιο μπορούσε να γίνει στο πάρκο ή όχι.
«Το Τοπικό Συμβούλιο Αγριάς τον Αύγουστο του 2014, είχε απορρίψει ομόφωνα την κατασκευή του αντλιοστασίου στο πάρκο και το θέμα παραπέμφθηκε στο νέο Τοπικό Συμβούλιο», είπε ο κ. Θεοδοσόπουλος, που πρόσθεσε ότι ο Σύλλογος, που ιδρύθηκε το 1976, δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα και δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή ψεύδεται ασυστόλως.
Ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, δήλωσε ότι η ΔΕΥΑΜΒ αυθαιρετεί, καταπατώντας ξένη περιουσία και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή είναι εχθρική απέναντι στους κατοίκους, ενώ τόνισε ότι παρά τις οχλήσεις και τα αιτήματα για μελέτες, ΜΠΕ και επεξηγήσεις για το έργο από τον περασμένο Μάρτιο, δεν έλαβαν καμία απάντηση από στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ ή του Δήμου.
Μετά την κατάθεση χθες στον Εισαγγελία, για παρεμπόδιση έργου κοινής ωφέλειας, ο κ. Θεοδοσόπουλος είπε ότι σήμερα συνεργεία κλάδεψαν ότι μπορούσαν. Όπως ανέφερε «εμείς δεν αντιδρούμε στην κατασκευή του αντλιοστασίου, είμαστε υπέρ της αναβάθμισης ποιότητας ζωής, αλλά όχι μέσα στο πάρκο», συμπληρώνοντας ότι θα επιβαρυνθεί μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή, ενώ αν γίνει 100 μέτρα πιο πέρα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

«Αδιάλλακτη η στάση
της δημοτικής αρχής»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εκπολιστικού Συλλόγου μετά την αδιάλλακτη και αυταρχική στάση της Δημοτικής Αρχής, η υπόθεση αλλάζει κατεύθυνση και πλέον και θα διερευνηθεί κατά πόσο το έργο πληροί τις προϋποθέσεις του ΕΣΠΑ, διότι η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται ότι θα χαθεί έργο 13 εκ. €.
Τέλος, αναφερόμενος στον ισχυρισμό της Δημοτικής Αρχής ότι το αντλιοστάσιο θα είναι υπόγειο και το πάρκο θα παραδοθεί στη σημερινή του μορφή, ο κ. Θεοδοσόπουλος απάντησε ότι πάνω από την κατασκευή θα ρίξουν 10 εκατοστά χώμα, στο οποίο δεν θα φυτεύονται ούτε καν λουλούδια και αυτό θα συμβεί στην έκταση του μισού πάρκου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.