Παράσταση κουκλοθεάτρου διενεργήθηκε στο ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Βόλου από ομάδα φοιτητριών στο πλαίσιο του μαθήματος «Κουκλοθέατρο και διαπολιτισμικές εφαρμογές» με διδάσκοντες την κ. Βίτσου Μάγδα και τον κ. Μάγο Κώστα του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η παράσταση έλαβε χώρα στη δομή του ΚΗΦΗ Βόλου, την Πέμπτη 5 Ιουνίου.
Οι διδάσκοντες ανέφεραν ότι το κουκλοθέατρο εφαρμόζεται στην εκπαίδευση και στην κοινότητα για την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, για μείωση του άγχους και για την ενίσχυση της αίσθησης του ανήκειν. Το συμπέρασμα της παράστασης το οποίο αντιλήφθηκαν οι ωφελούμενοι ήταν πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι, ανεξάρτητα τις διαφορές μας και ότι πρέπει να αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον, κάνοντας παρέα χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς.
Το ΚΗΦΗ Βόλου εξυπηρετεί δωρεάν άτομα με κινητικές δυσκολίες, άνοια, κατάθλιψη και άλλα προβλήματα υγείας. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, η ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελούμενων, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, νοητικής ενδυνάμωσης αλλά και η φυσικοθεραπεία. Το ΚΗΦΗ αποτελεί δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΚΗΦΗ Βόλου απευθυνθείτε στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210-35578.































