Παράθυρο για αλλαγή χωροθέτησης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Συνάντηση σε καλό κλίμα μεταξύ Δημάρχου Βόλου και Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

Παράθυρο για την αλλαγή χωροθέτησης όπου θα ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, αφήνει σαν αποτέλεσμα η σημερινή συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο Βόλου ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστο Στρατηγόπουλο. Μετά τις εκατέρωθεν βολές και τις αιχμηρές ανακοινώσεις και τους χαρακτηριστμούς φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή ρίχνει τους τόνους και διερευνά το ενδεχόμενο το Δικαστικό Μέγαρο να μην κατασκευασθεί στην οδό Ύδρας στη Νεάπολη, αλλά σε άλλο σημείο όπου υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα και μάλιστα ιδιοκτησίας του δημοσίου. Ο πρόεδρος των δικηγόρων κ. Στρατηγόπουλος μετέφερε στον δήμαρχο τις θέσεις και τους προβληματισμούς των δικηγόρων, οι οποίοι πριν από μία εβδομάδα περίπου έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσω του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε με το 80% να τάσσεται κατά της προτεινόμενης χωροθέτησης στη Νεάπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Magnesianews.gr θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις προκειμένου μια εναλλακτική πρόταση χωροθέτησης να λάβει στιβαρά στοιχεία και τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι απαραίτητα για να γίνει η αλλαγή σε επίπεδο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος:
Τις θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, μετά και το πρόσφατο δημοψήφισμα στους κόλπους του, για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο, μου παρουσίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρ. Στρατηγόπουλος στη συζήτηση που είχαμε σήμερα στο Δημαρχείο και που έγινε σε καλό κλίμα

Οπως ξεκαθάρισα ο ρόλος του Δήμος Βόλου στο συγκεκριμένο θέμα έχει ολοκληρωθεί και πως τα αιτήματα των Δικηγόρων για την αλλαγή της χωροθέτησης θα πρέπει να απευθυνθούν προς την κυβέρνηση που είναι η αποκλειστικά αρμόδια για το έργο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.