«Παροιμιώδης αδιαφορία- Ακαθάριστο και με φερτές ύλες από τη γέφυρα, το Αλιγαρόρεμα»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Θα ξεκινήσουν καθαρισμοί, απαντά η Αντιπεριφερειάρχης

Για παροιμιώδη αδιαφορία κάνουν λόγο κάτοικοι των Αλυκών, που τα σπίτια τους είναι κοντά στο Αλιγαρόρεμα και πριν από τρία χρόνια είδαν το ρέμα να υπερχειλίζει και να καταστρέφει τις περιουσίες τους, καθώς δεν έχει καθαριστεί, ενώ στην κοίτη του υπάρχουν ακόμη φερτές ύλες και χώρα από την κατασκευή της γέφυρας!

Οι κάτοικοι, δεν κρύβουν τον φόβο τους, υπογραμμίζοντας ότι σε μια μεγάλη βροχή το ρέμα μπορεί και πάλι να υπερχειλίσει και ζητούν από τους αρμοδίους να ξεκινήσουν άμεσα τον καθαρισμό του. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι από τις εργασίες για την γέφυρα, μπάζα και άμμος έχουν πεταχτεί στο ρέμα, επιδεινώνοντας την κατάσταση.
Όπως σημειώνει στο magnesianews.gr κάτοικος της περιοχής «Τον Σεπτέμβριο του 2023 οι Αλυκές πλημμύρισαν, εξαιτίας της υπερχείλισης του ακαθάριστου χειμάρρου του Αλιγαρορέματος. Οι συνέπειες, οικονομικές και μη, είναι γνωστές. Μετά από 3 χρόνια το Αλιγαρόρεμα παραμένει ακαθάριστο, το βάθος και το πλάτος του έχουν μειωθεί, από την ύπαρξη άμμου και φερτών υλικών από την κατασκευή της γέφυρας και αν ξαναρίξει μια δυνατή βροχή, το βέβαιο είναι ότι θα ξαναπλημμυρίσει πιο εύκολα και με πολύ μεγαλύτερες συνέπειες! Η αδιαφορία της Πολιτείας φέτος είναι παροιμιώδης. Σίγουρα υπάρχει κάποιος αρμόδιος για τον καθαρισμό του συγκεκριμένου χειμάρρου, ο οποίος αυτή τη στιγμή ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι θα κάνει κάτι ή δεν θα βρέξει πολύ, γιατί μια δεύτερη καταστροφή, με υπαίτια μια ανεύθυνη Πολιτεία, ούτε αντέχεται ούτε ανέχεται».

Το magnesianews.gr επικοινώνησε με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου μεταφέροντας την ανησυχία των κατοίκων. Η Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι καθαρισμοί των ρεμάτων στον αστικό Βόλο, με 1εκ ευρώ χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. «Σταδιακά θα τα καθαρίσουμε όλα», επεσήμανε η κ. Παπαδημητρίου, σχολιάζοντας ότι δεν υπήρξε κάποιο ειδικό αίτημα από την περιοχή. Παρόλα αυτά, τόνισε πως θα επιληφθεί του θέματος και πως θα στείλει υπηρεσιακώς και επιστολή στην εταιρεία που κατασκεύασε την γέφυρα, προκειμένου να προβεί στους απαραίτητους καθαρισμούς των φερτών υλικών, που προέρχονται από τις εργασίες που έκανε στο σημείο.
Δ. Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.