Παρουσίαση προσκοπικών παιχνιδιών από την Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ν. Ιωνίας Βόλου

«Εάν πάρουμε τη λέξη παιχνίδι θα δούμε μέσα της ότι υπάρχει το παιδί. Με την έννοια παιχνίδι ορίζουμε την κατ’ εξοχήν αυθόρμητη και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα των παιδιών που έχει ως στόχο την συναισθηματική τους ευχαρίστηση», αναφέρεται εντός της σχετικής ανακοίνωσης της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου, η οποία την Κυριακή το πρωί στο Πολιτιστικό Άλσος Νέας Ιωνίας Βόλου Ανδρέας Βαλαχής, έκανε πράξη για δεύτερη χρονιά την παρουσίαση Προσκοπικών παιχνιδιών μέσα από ένα μεγάλο παιχνίδι με έξι σταθμούς.

Τα παιδιά του αθλητικού συλλόγου «μαχητές Αλμυρού και Νέας Αγχιάλου», συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή τους Λεωνίδα Αντώνη πραγματοποίησαν αυτό το ταξίδι στην χώρα του γέλιου, της χαράς και της ευτυχίας. Όπως αναφέρεται, όλοι το ευχαριστήθηκαν και είπαν ότι θα ήθελαν να το ξαναζήσουν για άλλη μία φορά θέλοντας να γίνει θεσμός.

«Η ανάγκη του παιδιού για παιχνίδι ξεκινά από την βρεφική ηλικία, το παιχνίδι είναι βιολογικά χρήσιμο για τα παιδιά και αποτελεί μέσο προετοιμασίας για τις μετέπειτα σημαντικές δραστηριότητες της ζωής του. Τα παιδιά, παίζουν και όσο παίζουν, μεγαλώνουν, μαθαίνουν και κερδίζουν περισσότερα πράγματα. Το παιδί μέσα από το παιχνίδι έχει την ευκαιρία α) να δράσει ελεύθερα και αβίαστα, β) να ερευνήσει τον υλικό κόσμο, γ) να αναπτύξει την γλωσσική του ικανότητα, δ) να εκφράσει τα συναισθήματά του, ε) να αναπτύξει τις διαπροσωπικές του σχέσεις, ζ) να δημιουργήσει και να μάθει αναπτύσσοντας την σκέψη του και οξύνοντας την κρίση του, η) να ζήσει σε ένα κόσμο φανταστικό που μπορεί να εξουσιάσει, θ) να νοιώσει ευχαρίστηση», αναφέρει η Ένωση.

Σημειώνεται ότι στον Προσκοπισμό σε κάθε τμήμα (Αγέλη 7-10 ετών, Ομάδα 11-14 ετών, Κοινότητα 15-18 ετών, Προσκοπικό Δίκτυο 18-26 ετών, Παλαιοί Πρόσκοποι 20 ετών και άνω), τα παιδιά οι έφηβοι και οι ενήλικες, ζούνε μέσα από το παιχνίδι εμπειρίες και βιώματα. Νέες πτυχές του παιχνιδιού δημιουργούνται όταν βγαίνεις από το σπίτι ειδικά για ένα παιδί.

Για όσους ενδιαφέρονται το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου βρίσκεται στην οδό Ικονίου με Μεγάλου Αλεξάνδρου κάτω από το γήπεδο της Νίκης, κάθε Κυριακή στις 11:00 ή στα τηλ. επικοινωνίας 24210 60002 ώρες καταστημάτων και στο 694 264 5564.

«Το Προσκοπικό Παιχνίδι δεν προετοιμάζει απλά τον αυριανό ενεργό πολίτη, αλλά τον ηγέτη που θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.