ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Θύμα ωμής πολιτικής δίωξης από την τότε υφυπουργό Υγείας Ζέτα Μακρή η Μένη Μαλλιώρη

«Η ηθική της αποκατάσταση δικαιώνει και το ΠΑΣΟΚ» τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα

Σκληρή επίθεση κατά της Βουλευτή Μαγνησίας και υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή εξαπολύει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αφορμή το ομόφωνο απαλλακτικό βούλευμα που εξέδωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη αναφορικά με τις καταγγελίες της κας Μακρή για κακοδιαχείριση στον ΟΚΑΝΑ όπου πρόεδρος ήταν τότε η ψυχίατρος Μένη Μαλλιώρη. Να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2013 και με την ιδιότητα της υφυπουργού Υγείας, είχε προβεί σε σοβαρός καταγγελίες κατά της ηγεσίας του ΟΚΑΝΑ, κάνοντας λόγο για “μαύρη τρύπα” 8,5 εκ. ευρώ στα οικονομικά του οργανισμού. Η κα Μακρή είχε καταγγείλει την πρόεδρο του Οργανισμού και πρώην Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκείνη την περίοδο ήταν στην συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και τη ΔΗΜΑΡ, Μένη Μαλλιώρη καθώς και τη διοίκηση του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών καταθέτοντας στην Εισαγγελία φακέλους με στοιχεία προς διερεύνηση της υπόθεσης. Εννέα χρόνια αργότερα το απαλλακτικό βούλευμα για όλους τους ελεγχόμενους, αποτελεί δικαίωση για τη γνωστή ψυχίατρο, για την οποία το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι υπήρξε “θύμα ωμής πολιτικής δίωξης από την τότε υφυπουργό Υγείας και νυν υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζέτα Μακρή”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Μετά από εννέα χρόνια η δικαστική περιπέτεια, που οδήγησε στην προσωπική κατασυκοφάντηση της Ομότιμης Καθηγήτριας της Ψυχιατρικής, πρώην Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη, έλαβε τέλος με την πλήρη και αμετάκλητη δικαίωσή της.

Δικαίωση που κατέδειξε ότι υπήρξε θύμα ωμής πολιτικής δίωξης από την τότε υφυπουργό Υγείας και νυν υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζέτα Μακρή.

Υπενθυμίζουμε ότι η περιπέτεια της κ. Μαλλιώρη ξεκίνησε το 2013, όταν ως Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή της τότε πολιτικής προϊσταμένης της να γίνει παράταση προμήθειας φαρμάκου για θεραπεία εξαρτημένων ατόμων από συγκεκριμένη εταιρία. Η επιμονή της Μένης Μαλλιώρη στη διενέργεια διαγωνισμού εξόργισε την κ. Μακρή, η οποία δόλια και αντιπερισπαστικά κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για δήθεν «κακοδιαχείριση» στον ΟΚΑΝΑ.

Το 2015 η κ. Μαλλιώρη, η οποία στο μεταξύ είχε ζητήσει την προστασία της δικαιοσύνης, κέρδισε την αγωγή εναντίον της Ζ. Μακρή με τελεσίδικη απόφαση, που διέγνωσε ότι πράγματι την συκοφάντησε με δόλο, ενώ στις 21 Οκτωβρίου του 2022 εκδόθηκε αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα, που κατέδειξε την πλήρη αθωότητά της.

Η ηθική αποκατάσταση της Μένης Μαλλιώρη δικαιώνει και το ΠΑΣΟΚ, που εμπιστεύθηκε μια διακεκριμένη διεθνώς επιστήμονα και πολιτικό, η οποία διώχθηκε διότι δεν έκανε εκπτώσεις στις αρχές και στις αξίες της, δεν διάλεξε την διαπλοκή αλλά τη διαφάνεια υπηρετώντας μόνο το δημόσιο συμφέρον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.