Κοντογιαννίδης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Δημιουργήσαμε το “Κίνημα Φτωχών”, για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί»

Τι δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός για το Κίνημα στο οποίο συμμετέχουν και οι Χρ. Βαλαβανίδης και Ηλ. Λογοθέτης

Για το «Κίνημα Φτωχών Ελλάδος», που μαζί με κάποια άλλα πρόσωπα πανελλαδικά, όπως οι επίσης ηθοποιοί Χρήστος Βαλαβανίδης και Ηλίας Λογοθέτης, θα συμμετάσχουν στις εκλογές της Κυριακής, μίλησε στο Ράδιο Ένα και τον Ηλία Κουτσερή, ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης, ο οποίος θα είναι επίσης υποψήφιος ως επικεφαλής του Κινήματος.

Το «Κίνημα Φτωχών Ελλάδος», κατεβάζει υποψηφίους σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, όπως και στη Μαγνησία , τον Ευάγγελο Μωραΐτη του Γεωργίου, καλώντας τους συμπολίτες να τον ψηφίσουν.
Όπως σημείωσε ο ίδιος, το «Κίνημα Φτωχών Ελλάδος», αποτελεί ένα πλατύ, ανθρώπινο κίνημα. Απευθύνεται, όπως σημείωσε, σε 4.200.000 Έλληνες που ανήκουν είτε στα όρια της φτώχειας, είτε δίνουν τον αγώνα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Στην παγκόσμια πραγματικότητα το 90% των πληθυσμών δουλεύουν για το χρήμα, που ως μέσον το χρησιμοποιούν να καλύπτουν τις ανάγκες των και το υπόλοιπο 10% απλά το χρήμα που έχουν συσσωρεύσει, δουλεύει γι αυτούς.
Με έναν απλό κοινωνικό διαχωρισμό αυτοί που βρίσκονται στο 90% ανήκουν στους μη έχοντες, ή στους έχοντες τόσα που δεν τους φτάνουν να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή, δηλαδή οι ΦΤΩΧΟΙ, και στο άλλο 10% βρίσκονται οι έχοντες, δηλαδή οι πλούσιοι. Διότι π.χ ένας άνεργος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε αριστερός, ούτε δεξιός. Είναι απλά ΦΤΩΧΟΣ. Δύο εργαζόμενοι των 300, 600, 1000 κλπ απλά έχουν κοινό χαρακτηριστικό είναι ΦΤΩΧΟΙ. Δύο συνταξιούχοι των 500 έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό είναι και οι δύο ΦΤΩΧΟΙ. Ένας αγρότης, ένας ταξιτζής, ένας φοιτητής, ένας οικοδόμος, ένας δάσκαλος, ένας γιατρός, ένας διανοούμενος, ένας καλλιτέχνης κλπ που παλεύει για επιβίωση είναι ΦΤΩΧΟΣ.

Κάτω από αυτό το σκεπτικό αποφασίσαμε να ενώσουμε όλα αυτά τα κοινωνικά στρώματα σε μια Λαϊκή Βάση και να δημιουργήσουμε το ‘’ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ’’ για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, με συμμετοχικές διαδικασίες και με αποφάσεις συμμετοχικής Δημοκρατίας τα δίκια μας, για μια αξιοπρεπή διαβίωση, για μια Ανθρωποκεντρική κοινωνία, με Δημοκρατία, Εργασία, Αξιοπρέπεια, Σεβασμό, Αλληλεγγύη, Ισονομία, για μια κοινωνία Ελεύθερη, Ειρηνική, χαρούμενη και ευτυχισμένη!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.