Πέθανε ο γνωστός Βολιώτης γιατρός Ευάγγελος Νησιώτης- Η αγάπη του για τη Ν. Ιωνία και η προσφυγική του καταγωγή

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών

Από τη ζωή έφυγε σε ηλικία 92 ετών ο συνταξιούχος καρδιολόγος Ευάγγελος Λεων. Νησιώτης, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ν. Ιωνία. Καταγόμενος από μικρασιατική οικογένεια, η μητέρα του τον βάφτισε στην Ευαγγελίστρια και του έδωσε το όνομα Ευάγγελος, προς τιμή της, μιας και οι προσφυγικές οικογένειες είχαν την Ευαγγελίστρια καμάρι τους και έδιναν όσα χρήματα, μπορούσαν για την ανέγερση του ναού.
Ο Ευάγγελος Νησιώτης, κρατώντας τη μεγάλη του αγάπη για τη Ν. Ιωνία και τον Βόλο μετέβη για σπουδές στη Γενεύη και επέστρεψε στον Βόλο, όπου εργάστηκε ως γιατρός το 1972. Έμεινε εδώ ως το 1975 κι έπειτα επέστρεψε στη Γενεύη, με την Ελβετίδα σύζυγό του. Στον Βόλο ήρθε μετά την συνταξιοδότησή του το 2014 και διέμενε μαζί με την ανιψιά του, γνωστή παιδίατρο κ. Ιουλία Μαντέλου- Νησιώτη.
Ο πατέρας του εκλιπόντος Λεωνίδας Νησιώτης ήταν φαρμακοποιός στη Ν. Ιωνία, ενώ φαρμακοποιός στον Βόλο ήταν ο αδερφός του Κυριάκος Νησιώτης.
Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και ώρα 12:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, ενώ η σορός θα βρίσκεται στον Ναό από τις 12:00. Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τα ανίψια του Ιουλία Μαντέλου -Νησιώτη, Λεωνίδας Νησιώτης, Μαρία – Κώστας Ματσιόλη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.