Πήρε πέτρα κι έσπασε την πινακίδα «I love Volos»

??????????
Καταδίκη φοιτητή για φθορά στην πινακίδα

Φυλάκιση έξι μηνών με ανατολή κόστισε σε έναν 24χρονο φοιτητή η φθορά της πινακίδας “I love Volos”, στον κόμβο Δημαρχείου στη 01.15 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Ο νεαρός, που είναι φοιτητής ψυχολογίας, κρίθηκε ένοχος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας μεγάλης αξίας, χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή και με αναγνώριση του ελαφρυντικού της νεαρής ηλικίας.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε αστυνομικός της Ασφάλειας που τον συνέλαβε λέγοντας ότι βρισκόταν στον κόμβο Δημαρχείου και με μια μεγάλη πέτρα έσπασε την καρδιά της πινακίδας, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε σε ποδήλατο για να απομακρυνθεί από το σημείο.
Τότε οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν επ’ αυτοφόρω και μάλιστα δεν έφερε αντίσταση, ενώ τους ακολούθησε στο αστυνομικό μέγαρο.

Ο αντιδήμαρχος Βόλου Αριστ. Σαββάκης είπε ότι η ζημιά δεν είχε υπολογιστεί, η αξία της πινακίδας είναι 10.000 € και ότι και στο παρελθόν έχουν σπάσει άγνωστοι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο και στη συνέχεια με τον κατασκευαστή της πινακίδας, που εκτιμά τη ζημιά σε 2800 € και 3500 € με ΦΠΑ.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι είναι μπερδεμένος με την πράξης του, νωρίτερα είχε πιεί 1,5 λίτρο κρασί και δεν θυμόταν ακριβώς τι έγινε. Ακόμη είπε ότι συνήλθε όταν οι αστυνομικοί τον έριξαν από τα ποδήλατο και τον συνέλαβαν.
Ο εισαγγελέας έδρας είπε ότι είναι ομολογημένη πράξη και πρότεινε την ενοχή του, καθώς απέδειξε ανωριμότητα και πρότεινε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του νερού της ηλικίας.
Τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.