«Πλεύση Ελευθερίας»: Κίνημα που θα ανατρέψει την κυβέρνηση προδοτών και τζογαδόρων

Στις κινηματικές πρωτοβουλίες αναφέρθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών και της Μαγνησίας στο κίνημα που θα ανατρέψει την κυβέρνηση προδοτών και τζογαδόρων, όπως τη χαρακτήρισε, απηύθυνε από το Βόλο, όπου βρίσκεται από χθες η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, που έδωσε συνέντευξη Τύπου παρουσία συνεργατών της και τοπικών στελεχών του κόμματος. Η ίδια είπε ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» είναι ακτιβιστικό εγχείρημα που ενθαρρύνει κινήματα πολιτών που αναπτύσσονται και τοπικά, όπως η Συμμαχία για το Νερό, οι κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, τα κινήματα ενάντια στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ, καθώς και κινήματα για την προάσπιση της υγείας των πολιών, μετά την άρνηση του Νοσοκομείου Βόλου να δεχτεί καρκινοπαθείς, δικαιώματα που είναι αδιαπραγμάτευτα για όλους.

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» επισκέφθηκε το Βόλο, στο πλαίσιο Πανελλαδικής περιοδείας για ενημέρωση των πολιτών και οργάνωση της κατακρήμνισης του καθεστώτος, όπως είπε, ενώ κάλεσε τον κόσμο σε γενική ανυπακοή, εξηγώντας «να μην πληρώνουμε τίποτα που συνδέεται με χρέος, προκειμένου εξαναγκασμός δανειστών και δυναστών μας να πέσουν», όπως είπε.

Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που αναμένεται ξανά στο τέλος Απριλίου στη Μαγνησία, συνόδευαν οι Μαργαρίτης Πατσιαντάς, Διαμαντής Καραναστάσης (ηθοποιός και σκηνοθέτης), Πασχάλης Τσαρούχας (ηθοποιός) που είναι αρμόδιοι δράσεων, Ηλίας Παπαδόπουλος (του Κινήματος «Δεν Πληρώνω») και Γιάννης Κάϊρας.

Η πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται, όπως Δικαιοσύνη για όλους, για υποθέσεις που εγκαταλείφθηκαν δικαστική και εκτελεστική εξουσία όπως Γερμανικές αποζημιώσεις, Siemens, μνημόνια και χρέος, ΕΛΣΤΑΤ κλπ. Η ίδια τόνισε ότι είναι ενοχλητική η παρουσία πολιτών σε δίκες και υποθέσεις που κάποιοι θα ήθελα να την συμβιβάζουν ανάλογα με ορέξεις τους. Ακόμη αναφέρθηκε στις συγκεντρώσεις κάθε Τετάρτη κατά των πλειστηριασμών και σε διεθνείς παρεμβάσεις όπως η αντισύνοδος της Ρώμης και η μεγάλη πορεία του Ζακ Λικ Νελανσόν στο Παρίσι, με το κίνημα Γαλλία Ανυπότακτη, που είναι ευθέως συνδεδεμένο με την «Πλεύση Ελευθερίας» και θεριεύει στη Γαλλία.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία με ευθεία αναφορά στους ανθρώπους του πολιτισμού «Δεν υποκλίνομαι», που είναι κίνημα ανθρώπων του πολιτισμού ενάντια στην άλωσή του, όπως ανέφερε και δήλωσε ότι σοβαρό και κομβικό σημείο είναι τι θα κάνει ο καθένας και η καθεμιά. «Καλούμε πολίτες να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουν την ευθύνη της δράσης και της υπεράσπισης ζωής τους. Είμαστε δίπλα τους χωρίς να θέλουμε να τους χειραγωγήσουμε και να τους καπελώσουμε», δήλωσε.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Διαμαντής Καραναστάσης, αναφέρθηκε στο κίνημα «Δεν υποκλίνομαι» καλώντας τους καλλιτέχνες, σε δύσκολες συνθήκες να πάρουν την ευθύνη να οδηγήσουν, να βγουν μπροστά. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι «υπάρχει τεράστιος αποκλεισμός, μαύρες λίστες καλλιτεχνών που δεν μπορούν να εργαστούν σε δημόσια θέατρα και φοβούνται ακόμη και ιδιώτες παραγωγοί να εμπλακούν με κάτι αλήτες σαν εμένα και Πασχάλη Τσαρούχα». Όπως είπε, ανάγκη των καλλιτεχνών είναι να οδηγήσουν το λαό πολεμώντας με νύχια και με δόντια υπερασπιζόμενος τον πολιτισμό.

Ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας αναφέρθηκε επίσης στα κινήματα και ειδικότερα στο «ΟΧΙ στα ΝΑΙ τους», που είναι ευρύτερη ομάδα δράσεων που δραστηριοποιούμαστε και μιλάμε για πράγματα της επικαιρότητας.
Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής καλλιτεχνών και πολιτών στο «Δεν υποκλίνομαι» αναφέροντας ότι δουλειά μας είναι να θέτουμε ερωτήματα και όχι απαντήσεις, που θα τις δώσουμε όλοι μαζί. «Το κρίσιμο στον κοινωνία είναι να επικεντρωθούμε στο συλλογικό καλό και όφελος. Εμείς θα είμαστε κοντά σας όσο μας θέλετε. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το αύριο», τόνισε.

Ο Ηλίας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το κίνημα “Δεν πληρώνω” δραστηριοποιείται από το 2009 και συμπράττει με την “Πλεύση Ελευθερίας” για μια καλύτερη πάλη με στόχο ένα καλύτερο μέλλον. Για τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, δήλωσε ότι ο Ελληνικός λαός απειλείται με υφαρπαγή της περιουσίας του και του δικαιώματος στη στέγη. «Συμπορευόμαστε στο κοινό μέτωπο με τοπικές και ενωτικές δράσεις και μπορούμε να υπερασπιστούμε το δίκιο μας. Η ιστορία γράφεται με Όχι», επισήμανε.

Για θέματα επικαιρότητας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι έχει εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την κοινοβουλευτική λειτουργία και την κοινωνική αξιοπρέπεια, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο, νομοθετώντας κατά παραγγελία και παραβιάζοντας κυρίαρχο όχι ελληνικού λαού, με την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνία Ε.Ε. –Τουρκίας, που αποτελεί παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.

«Η πατρίδα μας σε καθεστώς μιας νέου τύπου αποικιοκρατίας, δεσποτείας, όπου δεν λειτουργεί πουθενά η κυριαρχική βούληση το λαού», τόνισε και κατήγγειλε την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και πλούτου για 99 χρόνια σε ένα ταμείο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο με μορφή ανώνυμης εταιρείας.

Αναφορικά με το νόμισμα δήλωσε ότι το Ευρώ δεν λειτουργεί ως νόμισμα αλλά ως εργαλείο εξαναγκασμού, για να περάσουν μέτρα και διατάξεις, κάτι που παραβιάζει κάθε έννοια νομισματικής πολιτικής. «Από τη στιγμή που ήδη από καλοκαίρι 2015 το Ευρώ χρησιμοποιήθηκε για να καταλυθεί η δημοκρατία, είναι αυτονόητο ότι λαός πρέπει να δημιουργήσει άλλο μέσο συναλλαγών. Αυτό δεν σημαίνει παρά το αυτονόητο δικαίωμά μας να έχουμε μια αυτεξούσια λειτουργία σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής. Είμαστε απέναντι στο Ευρώ που είναι νόμισμα στου καθεστώτος», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Για την υπόθεση της παραίτησης της εισαγγελέως Ράϊκου, τόνισε ότι έκανε σοβαρές καταγγελίες, από μια εισαγγελική λειτουργό που διαχρονικά έκανε τη δουλειά της απέναντι στα συμφέροντα και τόνισε ότι δεν είναι τιμή για κανέναν η απομείωση των καταγγελιών της με υπαινιγμούς και διοχετευμένα σχόλια στα ΜΜΕ. Η ίδια πρόσθεσε ότι της είχε καταθέσει το σύνολο στοιχείων για τις υποθέσεις των υποβρυχίων και των εξοπλιστικών και κατήγγειλε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα δραστηριοποιούνται για να μην υπάρξει λογοδοσία και απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

Για την κατάσταση στο χώρο του πολιτισμού, ο Διαμαντής Καραναστάσης ένακε λόγο για μαύρες στιγμές στη δημοκρατία της χώρας από «αριστερούς», με καλλιτέχνες να υποστηρίζουν ότι συμβαίνουν πράγματα που δεν συνέβησαν ούτε στη χούντα. Τόνισε δε ότι παραδόθηκαν κτα κλειδιά του πολιτισμού σε ιδιώτες και όλες οι θέσεις καταλήφθηκαν από κυβερνητικούς υπηρέτες.
Στο ίδιο μήκος και ο Πασχάλης Τσαρούχας κατήγγειλε ότι Οργανισμοί, ιδρύματα, ΕΡΤ και ιδιώτες πήραν τα κλειδιά του υπουργείου Πολιτισμού.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι ο λαός δικαιούται μια άλλη Βουλή και όχι τη σημερινή που ξεπλένει πολιτικές ευθύνες πολιτικών, ψηφίζει νομοσχέδια που δεν έγραψαν και δεν έχουν διαβάσει βουλευτές, επικουρεί κυβέρνηση που καταδυναστεύει πολίτες «που ούτε μας αξίζει ούτε πρέπει να συνεχίζει να υπάρχει».
Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» χαρακτήρισε κακοστημένο θέατρο τη διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι κάποιοι που τα έδωσαν όλα παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται, κάποιοι λένε ότι εξαναγκάστηκαν και «ο λαός πρέπει να ξέρει ότι εκείνοι που σκύβουν και υποκλίνονται στους δυνάστες δεν μπορούν να τον υπερασπιστεί».

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στα τοπικά στελέχη του κόμματος, λέγοντας ότι δίνουν καθημερινή μάχη, σε σύμπραξη με κινήματα, η ίδια έχει καλή εικόνα τι συμβαίνει στην όλη και είναι υπερήφανη που για λογαριασμό «Πλεύσης Ελευθερίας» άνθρωποι με καθαρό μέτωπο δίνουν μάχη απέναντι σε συμφέροντα και κακές πρακτικές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.