Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τον Τύπο στην Αντίσταση

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας, για την επετειακή εκδήλωση με θέμα «Ο Τύπος στην Αντίσταση», που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης και η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας για να τιμήσουν την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης που γιορτάζεται στην χώρα μας στις 25 Νοεμβρίου.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, οι πρώην δήμαρχοι Βόλου Δημ. Πιτσιώρης και Παναγιώτης Σκοτινιώτης και αρκετοί συμπολίτες.

Η εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν αφιερωμένη στην δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίτσα Κολιού, προκειμένου για να τιμηθεί το σπουδαίο έργο που κληροδότησε με θέμα την Εθνική Αντίσταση.

Ομιλητές ήταν η Διδάκτωρ ιστορίας Ελένη Πασχαλούδη και ο δημοσιογράφος Μάκης Μπαλής, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών, ενώ για την Νίτσα Κολιού, την πρώτη γυναίκα πρόεδρο Ένωσης Συντακτών, μίλησε ο δημοσιογράφος Θανάσης Σαμαράς.
Επίσης την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Γιώργος Τσιγκλιφύσης και η αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αν. καθηγήτρια Ιστορίας κ. Ιωάννα Λαλιώτου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.