ΠΟΕ ΟΤΑ: «Υπό διάλυση οι Δήμοι λόγω της υποστελέχωσης»

Στελέχη της ΕΕ της Ομοσπονδίας στη συνέλευση των εργαζομένων σε Δήμους στον Βόλο

SOS για την κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους της χώρας από την υποστελέχωση και τα εργατικά ατυχήματα που είναι σχεδόν καθημερινά, έκρουσαν στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ που ΄ρθαν στον Βόλο, για τη συνέλευση των εργαζομένων στους Δήμο, ενόψει της Παμβολιώτικης 24ωρης απεργίας μεθαύριο.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησία Θάλεια Στάχτου τόνισε ότι τα μέλη της ΠΟΕ ΤΑ ήρθαν στον Βόλο για να στηρίξουν τον αγώνα.
Όπως είπε στις 28 Φεβρουαρίου, έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, θέλουμε να αναδείξουμε ότι δεν υπάρχει καμία προστασία στους πολίτες. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ζητούν πρόσληψη προσωπικού, που είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα σε όλους τους τομείς.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικούν 13ο και 14ο μισθό, ξεπάγωμα διετίας 2016-17, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να πάρουν πίσω τη διάταξη Βορίδη, διότι δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα σε νέες προσλήψεις ανθρώπων που έχουν προσφύγει και δεν μπορούν να τελεσιδικήσουν, ανέφερε η κ. Στάχτου που κάλεσε τους εργαζόμενους και όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην απεργία.

Ο Νίκος Κρέτσης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ ανέφερε ότι στη συνέλευση θα συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στον Δήμο Βόλου και Πανελλαδικά, με αφορμή τη μεθαυριανή μεγάλη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται υπό διάλυση, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, πρέπει να ανοίξει η συζήτηση να δούμε και άλλα θέματα που υπάρχουν στην ΤΑ», τόνισε.
Ο ίδιος είπε ότι κορυφαίο θέμα είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως και τα οικονομικά αιτήματα, ενώ δεν είναι μόνο η μεθαυριανή απεργία, τα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ βρίσκονται σε πολλούς Δήμους Πανελλαδικά, για περαιτέρω κινητοποιήσεις με την ΑΔΕΔΥ και ως ΠΟΕ ΟΤΑ.
Ο κ. Κρέτσης είπε ότι η Τ.Α. έχει χάσει το 40% του δυναμικού της τα τελευταία χρόνια.

Ο Χριστόδουλος Ευθυμίου μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, τόνισε ότι ένα χρόνο μετά το κρατικό έγκλημα των Τεμπών όπου χάθηκαν 57 ζωές, διότι η Πολιτεία φρόντισε να διαλύσει ότι δημόσιο και κοινωνικό υπήρχε στον τόπο μας, να ξεπουλήσει ότι υπήρχε και να αφήσει ανοχύρωτες της πόλης, όπως φάνηκε με τις καταστροφές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.
Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στην ΤΑ, έχει διαλυθεί και μετατραπεί σε κέρδος για εργολάβους και ιδιώτες «και οι υπάλληλοι έχουν καταντήσει να είναι οι τοπικοί σταθμάρχες όπως στα Τέμπη και θα θρηνήσουμε θέματα αν δεν αλλάξει αυτή η πολιτική και η στάση».
Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι η Τ.Α. είναι πρωταθλητής στα εργατικά δυστυχήματα, δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται και δεν ανοίγει μύτη, οι ένοχοι δεν οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, ενώ στο Δημόσιο εν αναγνωρίζονται τα εργατική ατυχήματα και η επαγγελματική ασθένεια

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Δήμους της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, μοίρασαν μπλουζάκια που γράφουν «Η αλληλεγγύη θα νικήσει Βόλος, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.