Πραγματικότητα ο μαγνητικός τομογράφος για το Νοσοκομείο Βόλου

??????????
Παρουσία υφυπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Χαρ. Τσιμά τα εγκαίνια

Πραγματικότητα αποτελεί από σήμερα για το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου ο μαγνητικός τομογράφος, που ήταν χρόνιο αίτημα Διοικήσεων και γιατρών και η τελετή εγκαινίων έγινε παρουσία των υφυπουργών Οικονομίας και Εσωτερικών, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των τοπικών αρχών και του Βολιώτη ευεργέτη και του νοσηλευτικού ιδρύματος Χαράλαμπου Τσιμά. Πρόκειται για ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ παράλληλα, εγκαινιάστηκε και το ψηφιακό ακτινολογικό συγκρότημα, που επίσης αποτελεί νέο απόκτημα του Νοσοκομείου.

Ο τομογράφος τοποθετήθηκε σε έναν χώρο του Νοσοκομείου, όπου υπάρχει δυνατότητα διαφορετικού φωτισμού και μουσικής, για να χαλαρώνει και να αισθάνεται άνετα ο ασθενής που θα εξετάζεται, σε 15-20 μέρες θα μπει σε πλήρη λειτουργία, ενώ με την προμήθειά του το «Αχιλλοπούλειο», θα εξοικονομήσει ποσά αρκετών δεκάδων χιλιάδων Ευρώ ετησίως.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών Κατερίνα Παπανάτσιου και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, την Περιφέρεια εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, καθώς και πλήθος κόσμου.

Το μόνο Νοσοκομείο χωρίς μαγνητικό
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός τόνισε ότι η ανάγκη προμήθειας του τομογράφου ήταν εξαιρετική, καθώς το «Αχιλλοπούλειο» ήταν το μοναδικό Νοσοκομείο της Θεσσαλίας που δεν είχε μαγνητικό τομογράφο.
«Για μας ήταν χαρά και στοίχημα που το έργο προχώρησε ταχύτατα και σήμερα το εγκαινιάζουμε. Η προμήθεια έγινε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με απευθείας χρηματοδότηση 900.000 € από το Υπουργείο Υγείας, ενώ βοήθησε πολύ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου», δήλωσε.
Σήμφωνα με τον κ. Δραμητινό, σήμερα εγκαινιάστηκε και το ψηφιακό ακτινολογικό συγκρότημα, το οποίο είναι το δεύτερο έργο ΕΣΠΑ, από το ΕΣΠΑ 2014-2020, που υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του υπουργείου και της Περιφέρειας, ενώ από το πρόγραμμα υλοποιήθηκαν ακόμη το ψηφιακό χειρουργείο, ο υπέρηχος κλπ. Ο διοικητής επισήμανε ότι έπεται συνέχεια «γιατί σχεδιάζουμε να κάνουμε το Νοσοκομείο της επόμενης 20ετίας και εκτιμώ ότι το δούμε μαζί και θα το χαιρόμαστε».

Για τον μαγνητικό τομογράφο είπε ότι είναι τεχνολογίας 2019 και μάλιστα με συμβόλαια συντήρησης και για να ανανεώνεται όταν χρειάζεται.
«Πάρα πολλές μαγνητικές τομογραφίες έπρεπε να γίνονται καθημερινά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Ο μαγνητικός τομογράφος είναι ένα σύγχρονο διαγνωστικό μέσον, και μάλιστα – χωρίς να έχω αντιπαλότητα με τους ιδιώτες γιατρούς – τρία ιδιωτικά εργαστήρια είχαν αναλάβει τις εξετάσεις στην περιοχή», επισήμανε ο διοικητής.
Τον χειρισμό του μαγνητικού τομογράφου θα αναλάβει γιατρός ήδη εκπαιδευμένος, ενώ προκηρύσσεται νέα θέση, μαζί με 16 καινούργιες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, οι τεχνολόγοι που θα ασχοληθούν με τον μαγνήτη εκπαιδεύονται εδώ και ένα χρόνο στη Λάρισα και το Νοσοκομείο θα μπει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού που είναι υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας, τις επόμενες ημέρες.
Ο διοικητής υπολογίζει ότι σε 15-20 ημέρες ο τομογράφος θα μπει στην καθημερινή παραγωγή.

Να γίνει από τα καλύτερα της περιφέρειας
Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε το 2015 ένα κοινωνικό κράτος σε άθλια κατάσταση και προσπαθεί από τότε, μέρα με τη μέρα, να το στήσει στα πόδια του και κατάφερε μέχρι τώρα να κάνει αυτά που έκανε και είναι εμφανή, τουλάχιστον για το Νοσοκομείο Βόλου, με τα έργα που έχουν εγκαινιαστεί και την ενίσχυση σε γιατρούς και προσωπικό.
«Σίγουρα το προσωπικό δεν φτάνει για να πούμε ότι έχουμε το Νοσοκομείο που θέλουμε, αλλά η εικόνα είναι σίγουρα καλύτερη από το προσωπικό που υπήρχε πριν τέσσερα χρόνια», σημείωσε η κα Παπανάτσιου.
Σύμφωνα με την ίδια, ο Μαγνητικός Τομογράφος, ένα έργο που υλοποιήθηκε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως και το ψηφιακό ακτινολογικό που υλοποιήθηκε από το ΕΣΠΑ, είναι δύο πολύ μεγάλα έργα, ενώ ανέφερε ότι το «Αχιλλοπούλειο γίνεται ένα από τα πιο σημαντικά Νοσοκομεία της περιφέρειας, κάτι που είναι και στόχος της.
«Πάντα η Λάρισα έπαιρνε το κομμάτι του λέοντος για την υγεία και ο Βόλος, παρόλο που έχει μεγάλο πληθυσμό και περιφέρεια, πάντα ήταν σε χαμηλότερη κλίμακα. Θέλουμε το Νοσοκομείο Βόλου να γίνει από τα καλύτερα της περιφέρειας στη χώρα και θα το κάνουμε με πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Οικονομικών.

Σημαντική και συγκινητική στιγμή
Η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη χαρακτήρισε την τελετή εγκαινίων σημαντική και εξαιρετικά συγκινητική στιγμή του Νοσοκομείου, τονίζοντας ότι το απόκτημα του Μαγνητικού Τομογράφου είναι κάτι που το περίμενε η πόλη, εδώ και πάρα πολύ καιρό και τώρα γίνεται πράξη,
Η υφυπουργός ανέφερε ότι ήδη σχεδιάζεται το Νοσοκομείο της επόμενης 20ετίας και συνεχάρη τη Διοίκηση για το έργο που έχει επιτελέσει από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, καθώς και το υπουργείο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που συνέδραμαν, ώστε σήμερα να εγκαινιάζονται άλλα δύο έργα.
Η κα Χρυσοβελώνη εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Διοίκηση, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι, θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια ανοδική πορεία και η ίδια θα είναι εδώ για να στηρίζει.

??????????
??????????

??????????
??????????
??????????

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.