Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου

Τα ζητήματα που ταλανίζουν τους συνταξιούχους του δημοσίου είναι πολλά. Όπως η αύξηση του 7,75% για το 2023, η οποία δεν καλύπτει τον τιμάριθμο και δόθηκε μόνο στην κύρια σύνταξη στους νέους συνταξιούχους. Οι παλαιοί συνταξιούχοι δεν πήραν την αύξηση αυτή γιατί συμψηφίστηκε στη λεγόμενη «προσωπική διαφορά» που προέκυψε μετά τον επανϋπολογισμό των συντάξεων με βάση το νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) τον οποίο διατηρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η ακρίβεια στην ενέργεια στα καύσιμα στα είδη πρώτης ανάγκης , η πανδημία του COVID-19, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εμπλοκή της χώρας , το δημόσιο σύστημα Υγείας που «νοσεί βαριά» εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης προσωπικού και της εμπορευματοποίησης, το έγκλημα στα Τέμπη και άλλα συζητήθηκαν στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε στις 22-3-2023 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Στη συνέλευση παρουσιάστηκε ο απολογισμός δράσης, ο οικονομικός απολογισμός του 2022 και ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2023.
Στη συνέχεια διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ, Ε.Ε και Αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ )
Στη συνεδρίαση της 29 Μαρτίου 2023 το νέο 7μελές ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση:
Πρόεδρος: Χαρμάνης Γεώργιος
Αντιπρόεδρος : Αγγελοπούλου – Ευθυμίου Παρασκευή
Γεν. Γραμματέας : Ρούσης Χαρίλαος
Ειδικ. Γραμματέας : Τζαλαζίδου Κρυσταλλία
Ταμίας : Πετρόπουλος Αναστάσιος
Οργανωτ. Γραμματέας: Σγάρας Ευθύμιος
Μέλος : Ζερβού Γεωργία

Οι συνταξιούχοι δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα, διεκδικώντας:
o Να καταβληθεί άμεσα το δώρο του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους που καταργήθηκε την περίοδο της οικονομικής κρίσης με τα μνημόνια ενώ μας έχουν γίνει οι κρατήσεις.
o Να δοθεί αύξηση σε όλες τις συντάξεις
o Να ενσωματωθεί η προσωπική διαφορά στην κύρια σύνταξη.
o Να αποδοθούν τώρα τα 0,20 € που παρακρατούνται από τις συντάξεις στις συνταξιουχικές οργανώσεις για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.